Vitality zaustavio istorijski niz FaZe-a

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.05.24. | 12:50

Novosti iz sveta esporta

Po prvi put od kako je izašao CS2, FaZe Clan neće igrati u finalu turnira na kome nastupaju, nakon što ih je Vitality savladao rezultatom 2-0 u četvrtfinalnom derbiju ESL Pro Lige.

FaZe Clan je vezao osam uzastopnih finala na svim takmičenjima koja su igrali od kako je CS esport prešao sa CS:GO na CS2, uključujući i finale prvog CS2 Majora u Kopenhagenu. Zbog toga su trenutno ubedljivo na prvom mestu HLTV svetske rang liste, ali svaka serija mora imati kraj, pa i ova.

Izabrane vesti

Glavni razlog poraza je definitivno nezaustavljivi Mathieu "ZywOo" Herbaut, najbolji igrač sveta, koji je u ovom meču ujedno oborio svetski rekord kada je reč o rejtingu u Bo3 mečevima na velikim turnirima.

ZywOo koji briljira tokom cele ESL Pro Lige je završio meč protiv najboljeg tima sveta sa 2.21 rejtingom, uz 54-21 skor u killovima i neverovatnih 142.7 štete po rundi. Ukoliko ovako nastavi u polufinalu i potencijalno u finalu, ZywOo vrlo lako može postaviti i novi rekord najboljeg rejtinga na velikim turnirima.

Vitality je otvorio četvrtfinale ubedljivom 13- pobedom na Nuke, gde se ZywOo raspucao na protivničkom piku i napravio 24 fraga uz samo šest smrti i ukupan 2.42 rejting. FaZe se povratio na startu Vertiga, imali su 8-4 na poluvremenu, ali je Vitality u nastavku uzeo devet od 11 rundi za 13-10 pobedu.

Pre ovog meča su se sastali Astralis i Team Liquid, a danska ekipa je slavila 2-0 (13-9 Inferno, 13-7 Overpass) i upravo će ona biti večeras protivnik ekipi Vitality u borbi za polufinale. Ovaj meč je na programu od 16:15, dok nakon toga gledamo Complexity i MOUZ.


ESL Pro Liga: MOUZ savladao G2 u četvrtfinalu 

G2 Esports je otvorio četvrtfinalni duel protiv MOUZ ubedljivom pobedom na Infernu, ali su potom potpuno nadigrani u nastavku meča. 

G2 Esports i MOUZ su odigrali treći uzastopni plejof meč, nakon PGL Copenhagen Majora i IEM Chengdu 2024 usledilo je i četvrtfinale 19. sezone ESL Pro Lige. MOUZ koji je aktuelni šampion takmičenja je obezbedio direktan prolaz u četvrtfinale, dok je G2 morao prethodno da savlada BIG i 3DMAX da bi stigao do ovde.


I dok je Nuke ponovo bio odlučujuća mapa, ovoga puta za razliku od turnira u Kini gledali smo Inferno i Vertigo, umesto Overpass i Ancient. G2 je svoj pik Inferno odigrao na izuzetno visokom nivou što im je donelo velikih 9-3 na poluvremenu, a u nastavku uzimaju preostale četiri runde za ubedljivih 13-3.

Činilo se da je G2 nadomak novog uspeha, ali na Vertigu MOUZ uzima 10 rundi na T strani i potpuno zaustavlja momentum koji je G2 prethodno izgradio. Ilya "m0NESY" Osipov je probao da spase svoj tim, napravio je 25 fragova i ostvario 1.70 rejting na Vertigu, ali ni to nije bilo dovoljno za više od 8-13 na kraju mape.

Ponovo je odbrana G2 odbacila, ovoga puta na Nuke, gde je MOUZ prvo poveo 9-3, a potom uz samo jednu izgubljenu rundu rutinski priveo meč kraju 13-4 trijumfom na odlučujućoj mapi.

Oni će se za mesto u velikom finalu boriti protiv Complexity koji je savladao Virtus.pro 2-0. Na mapi Ancient timovi su bili izjednačeni veći deo partije, ali je Complexity dodao gas na samom kraju i odneo 13-9 pobedu vezavši par ključnih rundi. Na Vertigu su potpuno nadigrali rusku ekipu i sa ubedljivih 13-3 osigurali kartu za polufinale.

Sutra gledamo preostala dva četvrtfinalna meča. Prvo će uslediti nekadašnji veliki CS:GO derbi Astralis - Team Liquid, a nakon toga gledamo spektakl između ekipa Vitality i FaZe Clan.

Isak kompletirao Ninjas in Pyjamas

Šveđanin Isak "isak" Fahlen je i zvanično prešao iz ekipe GamerLegion  u Ninjas in Pyjamas.

NiP od februara radi na sastavljanju nove ekipe koja je sada i zvanično kompletna. Jezgro tima ponovo čine švedski igrači, a kao najnovije i poslednje pojačanje stiže isak koji je proveo prethodne tri godine u GL.

Iako ima samo 22 godine on sada ima bogato iskustvo iza sebe, a naravno kao kruna uspeha se izdvaja titula vicešampiona BLAST Paris Majora, poslednjeg CS:GO Majora. Sa GL-om isak je odigrao ukupno tri Majora, i za to vreme se pokazao kao veoma pouzdan i stabilan igrač.

Isak će debitovati za NiP u četvrtoj sezoni RES Regional Series lige 14. maja, kada će u popularnom takmičenju Reloga probati da dođe do titule već na samom startu svoje karijere u Ninjas in Pyjamas.

NiP sada i zvanično čine: Fredrik "REZ" Sterner, Max "maxster" Jansson, Alejandro "alex" Masanet, Artem "r1nkle" Moroz, Isak "isak" Fahlen i trener Ricard "Xizt" Landstrom.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara