(FIVB)
(FIVB)

Vargas jedina svetla tačka u Turskoj, Santareli izgubio od sunarodnica

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 23:06

Melisa brojala do 33, ali nije uspela da donese pobedu protiv raspoloženih Italijanki

Brane zlato odbojkaše Turske u Ligi nacija, ali svoju ovogodišnju misiju definitivno nisu dobro počele...

Na turniru u Antaliji pred domaćim navijačima Santarelijeve izabranice su doživele drugi poraz. Prvo im je meru uzeo Japan, a sada ih je pobedila i Italija - 3:1 (25:27, 25:21, 25:21, 25:19).

Izabrane vesti

Ovog puta je u poraženom timu jedina svetla tačka bila Melisa Vargas. Kubanka koja je prošle godine zaigrala za Tursku brojala je večeras do 33, a prva saigračica koja je pratila imala je sedam - Tugba Šenoglu.

Čak i mnogo slabije ekipe od Italije ne bi dozvolile da ih pobedi jedna igračica, a kamoli Velaskov sastav, koji nije najjači mogući, ali ima veliki broj vrhunskih odbojkašica. Santareli je sigurno znao šta mu sledi kad mu ekipa prikaže ovakvu partiju.

Antropova je bila najbolja u pobedničkom sastavu sa 23 poena, pratila je Degradi sa 16, Boseti je imala 11, a Danezi deset. Akrari je doprinela sa devet, a Kambi sa sedam.

Italijanke su sa ovom utakmicu zatvorile prvi turnir, odlaze kući sa skorom 3-1 i prilično su blizu olimpijske vize. Turska trenutno ima učinak 1-2, a u poslednjem kolu igra sa Francuskom u nedelju od 19.00 časova. Podsetimo, Turkinje su se već plasirale u Pariz, tako da u Ligi nacija nemaju pritisak kao pojedine ekipe.



tagovi

danijele santareliLiga nacija za odbojkašiceŽenska odbojkaška reprezentacija TurskeŽenska odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara