(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Šapčanima se smeši Liga šampiona, a Partizanu izlazak u Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 23:41

Crvena zvezda u velikoj krizi...

Sve je imala Crvena zvezda u svojim rukama u polufinalnoj seriji Superlige Srbije, dopustila je Radničkom da napravi preokret, uđe u finale, bori se za trofej sa Novim Beogradom, ali i da ima prohodnost ka Ligi šampiona. Crveno-belima je preostalo da za društvo najboljih rudare, a da se nađu makar u kvalifikacijama šanse su im drastično opale.

Crvena zvezda je u velikoj krizi. Liga šampiona je sve dalje, a njoj sve bliži – Šabac. Okrenula je ekipa Nemanje Ličanina beogradski sastav na svom bazenu, stekla dva gola prednosti pred revanš u glavnom gradu Srbije i smeši joj se izlazak u kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje – 11:9.

Izabrane vesti

Na dobrom putu su Šapčani da se tokom poznih letnjih meseci, početkom naredne sezone, bore za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Imaju dva gola plusa pred gostovanje crveno-belima u Beogradu. Crvena zvezda će u drugom meču morati da trijumfuje sa tri gola razlike kako bi u domaćem šampionatu osvojila bronzu, a samim tim ona bila ta koja ide u društvo najboljih i tako Šapčane potisnula u Kup Evrope.

Crveno-beli su bili bez rešenja za Nenada Dragovića, strelca tri gola, i Andriju Koraća, koji se jedanput manje upisao na semaforu. Još jednom su ispustili vođstvo, previše oscilirali i doveli sebe u nezavidnu poziciju. Ako žele u Ligu šampiona, u revanšu neće smeti da dopuste ekipi Nemanje Ličanina da pravi serije od po tri gola, što je bio slučaj na gradskom bazenu u Šapcu.

Šabac je pred vratima Lige šampiona, a Partizan – Evrope. Iako su crno-beli ispali u drugi rang Jadranske lige i suočavali se sa brojnim poteškoćama ove sezone, međunarodnu scenu će, sva je prilika, ugledati. Sedmostruki evropski prvak je u prvom meču za peto mesto trijumfovao na gostovanju u Valjevu protiv Valisa – 15:13.

Napravili su crno-beli dobru podlogu da se krajem leta ponovo okušaju u Evropi. Moraće to da potvrde u drugom meču u Beogradu, no ukoliko Luka Gladović, talentovani Strahinja Krstić, Marko Dimitrijević i levoruki malteški vaterpolista Džejden Kutajar budu na nivou iz prvog meča – neće biti zime za Partizan.

SUPERLIGA SRBIJE – MEČ ZA TREĆE MESTO

Petak

Šabac – Crvena zvezda 11:9

SUPERLIGA SRBIJE – MEČ ZA PETO MESTO

Petak

Valis – Partizan 13:15


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ValisNemanja LičaninNenad DragovićAndrija KoraćLuka GladovićMarko DimitrijevićDžejden Kutajar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara