Uroš Kojadinović (©MN Press)
Uroš Kojadinović (©MN Press)

Partizanova rapsodija za kraj sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 20:59

Crno-beli osvojili treće mesto u Super rukometnoj ligi Srbije posle ubedljive pobede nad pančevačkim Dinamom 31:21 (16:8)

Crno-beli rukometaši nisu ponovili prošlogodišnji rezultat, drugo mesto u Superligi Srbije, ali su osvajanjem Kupa i poslednjih dana burnog prelaznog roka najavili velike domete naredne sezone. Za utehu, četa Đorđa Ćirkovića je pobedila ubedljivo pančevački Dinamo sa 31:21 (16:8) u borbi za treće mesto i sada može na zasluženi odmor.

Uroš Kojadinović je pre meča dobio plaketu od kluba u poslednjem meču u crno-belom dresu pre odlaska u francuski Tuluz, a na terenu, saigrači su ga ispratili lakom pobedom. Pančevci su opet četvrti kao i prethodne dve sezone. Plaketu je pre utakmice dobio i dugogodišnji sportski direktor crno-belih Aleksandar Blagojević koji je sada na istoj funkciji u Dinamu.

Izabrane vesti

Dominirali su crno-beli od starta meča. Pitanje pobednika su rešili u prvih 30 minuta. Odličan ba golu bio je Luka Arsenić koji je u prvom poluvremenu odbranio čak tri sedmerca. Bekovi su bili raspucani, Nemanja Obradović, Uroš Kojadinović i kapiten Nikola Zečević koji se vratio u tim posle povrede nosa zarađene u prvom polufinalnom meču plej-ofa protiv Metaloplastike u Šapcu.

Sa dva gola Veljka Popovića u trenucima kada nije bilo golmana gostiju, Partizan se sredinom poluvremena odlepio na pet golova razlike (13:8). Do odlaska na odmor je bilo +8 (16:8), na startu nastavka i +10 (18:18), pa je lako slomljen otpor indisponiranih Pančevaca. Bilo je i +13 - 23:10.

Raspoložen je u nastavku bio kapiten Zečević, željan igre i najavio da će biti motor novog Partizana naredne sezone. Kojadinović je u 42. minutu napustio teren, uz ovacije oko 400 gledalaca u dvorani na Banjici.

Kod Partizana Nikola Zečević i Ivan Mićić su postigli po šest golova, Uroš Kojadinović četiri, a Veljko Popović, Stefan Šaponjić i Nemanja Obradović po tri. Luka Arsenić je sakupio 13 odbrana, od toga tri sedmerca. Kod Pančevaca je Milan Pavlović postigao šest pogodaka, sve u nastavku, a Radovan Ostojić i Ilija Bogdanović su po tri puta zatresli mrežu Beograđana. Milan Kosanović je imao 11 intervencija.

Podsetimo, finalna serija Vojvodine i Metaloplastike počinje u Novom Sadu u ponedeljak, a igra se na dve dobijene utakmice.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKIOMETNA LIGA SRBIJE – PLEJ-OF

FINALE (PRVA UTAKMICA)

Ponedeljak

19.00: Vojvodina – Metaloplastika

***igra se na dve dobijene

ZA 3. MESTO (JEDAN MEČ, BANJICA)

Subota

Partizan - Dinamo Pančevo 31:21 (16:8)

***kvote su podložne promenama


tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoUroš Kojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara