Edi Tavares (©MN press)
Edi Tavares (©MN press)

Tavares i Real napravili kompromis: Ni Dubai, ni PAO, ni NBA...

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 13:18

Potpis novog ugovora jako blizu

Posle nekoliko meseci pregovora madridskog kluba i Edija Tavaresa, čini se, došlo je do dogovora.

Dugo je trajala neizvesnost gde će Edi Tavares nastaviti karijeru. Dok su trajali pregovori Real Madrida i iskusnog centra, kroz medije su prolazile razne informacije - Dubai, Panatinaikos, pa čak i povratak u najjaču ligu na svetu. Sve su to bile pretpostavke gde bi košarkaš sa Zelenortskih ostrva mogao da pređe tokom leta. Međutim do svega toga najvjerovatnije neće doći.

Izabrane vesti

Kako prenosi Roman Alvarez de Mon, Tavares i kraljevski klub dogovorili su se o trogodišnjem produžetku saradnje.

Centar je do sada primao godišnju platu u iznosu od 1.700.000 evra neto što ga je činilo jednim od najskupljih igrača Real Madrida i Evrolige, međutim, tražio je da mu se ona uveća na 3.000.000 evra, što su u Madridu odbijali. Ipak, čini se da je došlo do preokreta i da će Tavares nastaviti da nosi dres aktuelnog šampiona Evrolige.

Tavares je u Madrid došao 2017. godine i sa kraljevskim klubom osvojio dve Evrolige, tri nacionalna prvenstva kao i šest Superkupova Španije. Ove sezone beleži 9,6 poena, 6,6 skokova, 1,5 asistencija i isto toliko blokadi po meču.

Real je regularni deo Evrolige završio na prvom mestu, u plej-ofu je bio bolji od ekipe Baskonije 3-0, dok će se na Fajnal foru u Berlinu (24 – 26. maja) sastati sa prošlogodišnjim rivalom iz finala, ekipom Olimpijakosa.


tagovi

Valter TavaresKK Real MadridEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara