Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić raspoložen za šalu: Ja sam čudo prirode, zašto da ne pokažem svoj atleticizam

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 09:27

Srpski centar ironičan i na pitanje o čuvanju Entonija Edvardsa

Sve što je trebalo reći – rekli su drugi. I saigrači i protivnici. Svi su mogli samo da se saglase: Nikola Jokić je odigrao maestralnu utakmicu protiv Minesote za vođstvo od 3-2 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Toliko da je čak nekoliko puta i zakucao, što nije baš karakteristično za njegov stil igre. Da li je možda time želeo da pokaže autoritet protiv čvrste centarske linije Timbervulfsa?

Izabrane vesti

Imao sam otvoren put. A i ja sam čudo prirode. Zašto da ne pokažem svoj atleticizam?”, šaljivo je odgovorio Jokić, mada nije da u njegovom telu nema fizike, samo što je ona odražena prvenstveno u snazi, mnogo manje u skočnosti.

Pa opet, i bez nje uspeo je da se nosi sa Rudijem Goberom, četvorostrukim dobitnikom priznanja za najboljeg defanivca NBA lige. Tačnije…

Nije samo on. Bila su trojica igrača na meni, nekad i Kajl Anderson četvrti. Samo pokušavam da čitam, da budem agresivan ako mogu. Bilo je ovo dobro veče za mene”.

Stigao je čak da u par navrata čuva Entonija Edvardsa, najboljeg igrača Minesote. I pride – beka. Saigrači iz Nagetsa su čak nahvalili Jokića za učinak mada on sam ima drugračije viđenje situacije.

Hvalili su me kad se prebacim na Edvards? Ja kad se prebacim na Edvardsa pokušavam da dozovem pomoć. Uglavnom sam samo prisutan i on me prođe, tako da ne znam o čemu govore”, opet je Jokić nasmejao prisutne.

Do priče mu nije bilo. Sve što je rekao rekao je na terenu. I svestan je pride da ništa još nije uradio.

Naša leđa su i dalje uza zid. Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu”.



tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara