Foto: AFP
Foto: AFP

Imamo prvog finalistu Istoka! Seltiksi se poigrali sa ranjenim Klivlendom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 03:34

Treće vezano finale konferencije za Boston – 113:98

Razlika u kvalitetu, plus protivnik opterećen povredama – Klivlend nije imao nikakve šanse. Boston Seltiksi su prvi finalisti Istočne konferencije, pošto su u pet mečeva, pobedom 4-1 u seroji bez problema savladali Kavalirse – 113:98.

Domaćina je do trećeg uzastopnog finala konferencije predvodio fantastični Džejson Tejtum, koji je za gotovo 44 minuta na parketu postigao 25 poena i nedostajali su mu po jedan skok i asistencija da zabeleži tripl-dabl. Sa druge strane, isti broj poena je ubacio Markus Moris, ali je gostujuće redove obeležio Evan Mobli, koji je ostvario lični rekord u plej-of utakmicama sa 21 postignutim poenom, uz sedam skokova i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Gosti su dali sve od sebe da maksimalno otežaju posao favorizovanom domaćinu. Ipak, od finiša druge četvrtine su bili u konstantnom zaostatku, pa su morali da potroše mnogo energije da se vrate u igru. U tome su nakratko uspeli početkom poslednjeg kvartala, kada su prišli na samo tri poena zaostatka 85:88, ali nisu imali snage za više. Boston je u samom finišu meča dodatno dodao gas i na kraju ostvario ubedljivo slavlje.

Džo Mazula je maksimalno iskoristio širinu u svojim redovima, kako bi stigao do rutinskog trijumfa. Boston je imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a pored Tejtuma, ogroman doprinos slavlju domaćeg tima dao je Al Horford, koji je zabeležio dabl-dabl učinak sa 19 poena i 15 skokova. Poen manje postigao je Derik Vajt, dok su po 11 ubacili Braun, Holidej i Pritčard.

Boston u finalu Istoka čeka boljeg iz serije Njujorka i Indijane. Trenutno je 3:2 za Nikse, a šesti meč je zakazan za noć između petka i subote u Indijanapolisu.


NBA LIGA - PLEJ-OF

Četvrtak:

Boston - Klivlend 113:98 (4-1 u seriji)

/Tejtum 25 - Moris 25/

03.30: (1,60) Oklahoma (13,0) Dalas (2,60) (2-2 u seriji)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Boston SeltiksKlivlendNBA plej-ofNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara