Majk Džejms (©MN Press)
Majk Džejms (©MN Press)

Embid kao niko izigrao Francuze: Odabrao Amere i upropastio naturalizaciju Džejmsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 12:21

Razmatrana je mogućnost da najbolji strelac Evrolige svih vremena zaigra za Trikolore, ali…

Olimpijske igre se bliže, Vensan Kole je objavio širi spisak od 19 imena i, utisak je, da su Francuzi na krilnim i centarskim pozicijama jaki kao crna zemlja. Čak i bez Džoela Embida, kome su se godinama nadali, dali mu pasoš, a na kraju ih je izigrao kao niko. Ne samo da će igrati za Ameriku, nego su zbog njega ostali bez Majka Džejmsa!

Francuzi su razmatrali mogućnost da najbolji strelac svih vremena zaigra za njih, imali su ga u vidu, međutim, stavili su ga na čekanje. Na kraju i odbacili mogućnost da ga naturalizuju, jer je Džoel Embid pisao predsedniku Emanuelu Makronu i obećao da će igrati za Trikolore. Izradio ih je, a priča oko Majka Džejmsa u plavom dresu nije ponovo zaživela.

Izabrane vesti

Navodno su se zastupnici košarkaša Monaka obratili Košarkaškom savezu Francuske i upitali da li može da igra za njih, piše L’Ekip. Ipak, do konačnog sporazuma nije došlo, jer im je bio druga opcija.

“Nemamo kulturu kao drugi narodi, koji na sistematski način koriste naturalizovane igrače. Ali smo dužni da istražimo sve mogućnosti. U ovom slučaju smo pitani, razmatrali smo mogućnost i brzo ustanovili da od toga nema ništa”, rekao je neimenovani direktor za L’Ekip.

Priča iliti viđenje celokupne situacije drugačija je iz perspektive Majka Džejmsa. Naročito u jednom detalju – tvrdi da nije bilo nikakvih razgovora. Što se kosi sa onim da su njegovi zastupnici kontaktirali ljude iz Košarkaškog saveza Francuske.

Između konktakta i pukih glasina velika je razlika. Jedna strana ne govori istinu…

“Čuo sam ovu glasinu o Trikolirma, ali niko mi nije direktno postavio pitanje i nisam razgovarao ni sa kim iz Košarkaškog saveza Francuske. Igrači posvete život da bi bili u 12 i igrali za reprezentaciju, zauzimanje nečijeg mesta može da izazove neugodan osećaj, to bi kod mene bio slučaj”, rekao je Majk Džejms za L’Ekip još u maju prošle godine i nastavio:

“Ali, ako tim i igrači koji ga čine žele da budem u njemu, i misle da mogu da doprinesem, bila bi mi čast da budem deo takve avanture. Posebno što je reč o Francuskoj, timu koji teži najvišem plasmanu na svakom takmičenju. Ne bih imao problem sa tim. Govorim o Trikolirima, ali to važi i za svaku reprezentaciju koja smatra da bih u njoj mogao da imam ulogu”.

Francuska je bila jedna mogućnost, a druga – Letonija. No, ni za baltičku reprezentaciju Majk Džejms prethodnog leta nije zaigrao.



tagovi

Majk DžejmsDžoel Embidkošarkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara