Veljko Birmančević (©AFP)
Veljko Birmančević (©AFP)

Veljko Birmančević i Sparta spremni za krunisanje

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 12:58

Meč loptu tim sa Letne ima protiv Mlade Boleslav, i ukoliko slavi odbraniće titulu u Češkoj

Meč lopta za Veljka Birmančevića i drugove da odbrane šampionski pojas u Češkoj. Velika motivacija je pred protagonistima meča 4. kola plej-ofa u Mladoj Boleslav. Domaći tim pod određenim okolnostima može da obezbedi učešće u evropskim kupovima, dok je Sparta na korak do osvajanja 38. titule nacionalnog prvaka (17.00).

Praški sastav u kojem je alfa i omega srpski ofanzivac Birmančević sa 16 ligaških pogodaka, ne mora da se osvrće na druge okolnosti. Ako pobedi u subotu na Lokotrans areni, ništa ga neće sprečiti u odbrani trona. Istovremeno, svaki potencijalni kiks Slavije može da mu bude od koristi, jer ekipa sa Letne ima 83 boda, a crveno-beli zaostaju četiri koraka pred finalne dve runde.

Izabrane vesti

S druge strane, domaća Bolka treba da se osloni i na druge rezultate, da bi bila sigurna u proboj u kvalifikacije za Ligu konferencije, jer pored pobede nad liderom, mora da se nada i porazu Ostrave od Viktorije u Plzenju. U suprotnom, sve će otići u nepredvidivo poslednje kolo.

17.00: (7,75) Mlada Boleslav (4,80) Sparta (1,40)

Posle poraza u Plzenju, Mlada Boleslav je uradila izuzetno težak posao kada je odnela sva tri boda iz Ostrave, ali kasnije nije uspela da nađe recept za odbranu Slovackog na svom terenu i izgubila je sa 1:0. Bolka je četvrtoplasirana sa 47 poena, i ima dva poena više od petog Banjika, koji posle ligaškog dela ima prednost bolje pozicije.

Sparta nije poražena više od dva meseca. Od eliminacije od Liverpula iz Lige Evrope zabeležila je samo dva kiksa u vidu remija, a osim gradskog derbija iz prethodne nedelje, bio je to domaći meč protiv Mlade Boleslav. U njemu je čak gubila posle Kairinenovog autogola, ali je Birmančević izjednačio malo pre odlaska na odmor.

U međuvremenu, Sparta je uzela tri boda u utorak protiv Banjika iz Ostrave, kada je ponovo najbolji igrač ekipe i nekadašnji as Partizana, Čukaričkog, Malmea i Tuluza bio čovek odluke sa dva pogotka. Povremeni srpski reprezentativac je u Češku stigao prošlog leta posle razočaravajućeg iskustva u Ligi 1, u kojoj je dobijao šansu na kašičicu.

Sparta je Birmančevića uzela na pozajmicu, a potom u martu ove godine aktivirala klauzulu iz ugovora i otkupila Srbina za 3.300.000 evra.

Bio je to, sasvim izvesno, potez vredan šampionske krune, jer Veljko igra u odličnoj formi.

"Imamo mnogo motiva. Jedini nismo pobedili Mladu Boleslav u sezoni. Ako slavimo u subotu, gotovo je. Onda nam ostaje samo da čekamo finale domaćeg Kupa i da odradimo poslednje kolo. Ali mi prilazimo meču protiv Bolke kao uvek, želimo da pobedimo i da dobijemo tri boda, ovaj put će imati drugačije značenje, zato želimo još više da ih osvojimo", rekao je Lukas Babalola, pomoćni trener Brajana Priskea.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ČEŠKA 1 - PRETPOSLEDNJE 4. KOLO PLEJ-OFA

Subota

17.00: (7,75) Mlada Boleslav (4,80) Sparta (1,40)

17.00: (1,70) Plzenj (3,90) Ostrava (4,90)

17.00: (7,75) Slovacko (4,50) Slavija (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Sparta PragVeljko BirmančevićMlada Boleslav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara