Ejndž Postekoglu (Reuters)
Ejndž Postekoglu (Reuters)

Totenhem nije veliki klub... To mu je (i navijačima) otvoreno poručio njegov razočarani trener

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.05.24. | 01:57

Ali se nada da će ga on napraviti velikim i ima podršku Pepa Gvardiole

Nije to bio baš meč kao kada je Lacio protiv Intera mogao da donese titulu Romi i glatko je izgubio na opšte oduševljenje svojih navijača... Ali je imao sličnu uvertiru i kontekst. Dobar deo Totemhemovih navijača se nadao da će njihov klub izgubiti od Mančester Sitija kako titulu ne bi osvojio najveći rival Arsenal. Iako je Totenhemu bila neophodna pobeda da bi ostao u trcu za plasman u Ligu šampiona!

A to ipak nije odlika velikih klubova i atmosfera deli Totenhem od velike petorke engleskog fudbala. Nije ni čudo što na titulu čekaju čak 63 godine i što u ovom veku imau samo jedan trofej. I to najmanje bitan – Liga kup. Sve to i dalje baca senku na Totenhemovu relanu veličinu u engleskim i globalnim okvirima.

Izabrane vesti

Moglo se to videti i na meču protiv Sitija. Neke od njegovih navijača nije zanimala pobeda i samo im je bilo stalo da Arsenal ne bude prvak. Jedan od njih je sedeo iza klupe Totenhema i konstatno dobacivao da ekipa treba da pusti Siti da pobedi. Sve dok nije iznervirao Totenhemovog stratega Ejndža Postekolgua koji mu je sasuo porciju kritika.

Od dolaska na klupu Spursa, Australijanac grčkog porekla se ispostavio kao prilično iskren i spontan tip koji ne izbegava glavne teme. Tako je i posle poraza od Mančester Sitija priznao da mu se ne dopada atmosfera koja se stvorila među navijačima koji su pevali pesme protiv Arsenala.

„Baš me briga šta su pevali. Jedino do čega mi je stalo je da napravim pobednički tim i da nešto osvojim“, odgovorio je Postekolgu na pitanje o skandiranjima navijača.

Ali, potom je priznao da je razočaran takvom atmosferom.

„Poslednjih 48 sati su pokazali su krhki temelji onoga što stvaramo ovde“.

Kako to mislte?

„Eto tako“.

Mislite na atmosferu?

„Poslednjih 48 sati su mi otkrili dosta toga. Ali, u redu. Očigledno da treba da se vratim na tablu za crtanje i ponovim neke stvari“. 

Da li za tih 48 sati mislite na atmosferu u klubu ili oko njega?

„Unutra, vani, svuda...“.

Da li mislite i na igrače?

„To su samo neke moje opservacije i neću vam ih otkriti jer je moj posao da radim na tome. Vi možete da pravite svoje utiske o tome šta se desilo. Očigledno da sam imao pogrešnu predstavu o stvarima koje su bitne da bi se sklopio pobednički tim. Ali, OK. Zato sam i došao ovde“.

Da li će ovo uticati na promenu planova za letnji prelazni rok?

„Ne, nema veze sa tim. Oni su isti“.

Da li vas je pogodila cela ta stvar o rivalitetu sa Arsenalom?

„Druže, ne zanima me. Možda nisam u trendu, ali baš me briga. Samo želim da pobeđujem. Želim da budem uspešan u ovom klubu. Zato sam i doveden. Šta drugi ljudi misle, osećaju i koji su njihovi prioriteti, mene uopšte ne interesuje“.

Atmosfera večeras je bila prilično mlaka u odnosu na neke ranije. Da li to utiče na igrače?

„Naravno da utiče. Ali tako je, kako je. Ja ne mogu da diktiram drugim ljudima šta da rade. Imaju pravo da se izražavaju kako žele. Ali isto tako je istina da nas je publika navijanjem gurala do nekih bitnih pobeda u poslednjim minutima. To dovoljno govori koliko nam podrška znači“.

Da li ste zadovoljni odnosom igrača?

„Naravno. Osim ako niste gledali neku drugu utakmicu, mogli ste da vidite da smo bili ravnopravni sa najboljim timom u zemlji u poslednje četiri godine“.

Da li ste očekivali da Son iskoristi onaj zicer?

„Jesam, ali nije samo on krivac. Imali smo prilično dobre šanse, Kuluševski nekoliko i zaista sam bio razočaran kada su oni poveli. Nedostajalo nam je discipline ali to je priča naše sezone u kojoj nismo umeli da iskoristimo neke velike momente“, rekao je Postekoglu.  

A podrška za Postekolua je na kraju stigla od Pepa Gvardiole. Postoji priča da je Gvardiola najzaslužniji što je Australijanac trener Totenhema.

Kada je Gvardiola 2019. vodio Siti u prijateljskom meču protiv japanske Jokohame na čijoj klupi je sedeo Postekolgu, iznervirao se uprkos pobedi. Posteogluova ekipa je igrala dobro uprkos porazu 1:3 i imala dominaciju u posedu lopte (58%) što je posbeno iznerviralo Pepa. Kasnije je Seltik tražio trenera, a navodno je Gvardiola bio taj koji im je preporučio Postekoglua. Poslušali su ga i Australijanac je napravio fenomenalne rezultate u Škotskoj koji su ga letos preporučili Spursima.

„Totenhem će biti neverovatan tim u budućnosti ako budu verovali ovom treneru i podrže ga“, rekao je sinoć Gvardiola.


Za početak, bilo bi lepo da mu navijači ne navijaju protiv njegovog tima. To nije odlika velikih klubova...


tagovi

Angelos PostekogluPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara