Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Teške optužbe Vejna Runija: Pojedini igrači Junajteda foliraju povrede

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 12:05

“Siguran sam, 100 odsto“, kaže legendarni fudbaler

Punih već 11 godina bez titule i da sve bude gore – čini se da je Mančester junajted sve dalje od cilja. I dok će neki kriviti trenera Erika ten Haga, drugi upravu na lošim izborima, legendarni Vejn Runi prst krivice upire ka samim fudbalerima. I to uz teške optužbe da neki od njih foliraju povrede kako ne bi bili na terenu dok se tim sramoti već da bi se čuvali za Evropsko prvenstvo i finale FA kupa sa Mančester Sitijem.

Ten Hag za derbi protiv Arsenala (0:1) nije mogao da računa na čak desetoricu povređenih igrača, pa iako to nije nešto neviđeno, Runi je “100 odsto siguran da su neki mogli da igraju“. Ali su ostavili šefa struke da sam nastrada.

Izabrane vesti

Junajted je trenutno tek osmi na tabeli i moguće je da sledeće sezone neće ni igrati u Evropi. Ove sezone, izbubili su čak 19 utakmica u svim takmičenjima, najviše još od sezone 1978/1979. Poraz od Arsenala bio im je već deveti na Old Trafordu, još jedan izjednačeni crni rekord.

Dakle, igraju li fudbaleri za Ten Haga?

Ako i igraju ne pokazuju to. Ima ovde zaista dobrih igrača, ali su dobrano ispod nivoa. Samo kad vidim sve ove povrede, neki od njih mogu da igraju, 100 odsto. Ali kad imaš Evropsko prvenstvo ispred sebe i FA kup finale igračima je lako da se malo izmaknu, da se spreme za finale i osiguraju da će biti fit za Euro. Viđao sam to“, kaže Runi za Skaj Sport.

Nije Runi nikoga imenovao, ali trenutno su povređeni Bruno Fernandeš, Markus Rašford, Lisandro Martinez, Hari Megvajer, Viktor Lindelef, Rafael Varan, Luk Šo i Mejson Maunt. Tajrel Malasija i Antoni Marsijal su već duže van stroja. Skot Mektomini se vratio u startnu postavio protiv Arsenala pošto se oporavio, dok je sam Ten Hag rekao da je Martinez molio da bude na terenu.

Ali Runi je pokrenuo debatu.

To nije dobar znak. Očekivao bih da su povređeni igrači očajni da se što pre vrate. Uvek naravno ima igrača koji vuku povrede, ali bar oni sa kojima sam ja delio teren, oni će pokušati da se što pre oporave. Zabrinjavajuće je to, ali i to ide na klub. Da li im igrači ne veruju ili se ne bave time“, nadovezuje se Roj Kin.

Bivši igrač Arsenala Pol Merson nije baš uveren u Runijeve tvrdnje.

Može da se desi da imaš 10 ili 11 povreda. Luton ih je imao. I Čelsi, među njima i povredu kapitena Risa Džejmsa. A Čelsi će opet da bude ispred Junajteda. Dolazi im Njukasl ove nedelje. Ne zanima koliko će njih da bude spremno sledeće sezone, ali nema šanse da i dogogodine budu ispred Arsenala. Nema šanse, 30 bodova su iza“.

A o tim povredama...

Ako hoću da igram neće meni fizioterapeut da kaže da neću. Igrao sam više od 700 utakmica u karijeri. Šokirao bih se ako bih otkrio da sam njih 100 odigrao potpuno spreman. Primao sam injekcije, pio tablete, želeo sam da igram. Nisam želeo ni da čujem da mi neko drugi kaže da ne mogu da igram“.

Na kraju, što se tiče same utakmice...

Šokantno. Imali su svega 145 dodira sa loptom u poslednjoj trećini. I samo dva šuta u okvir gola. Jedan Kazemirov s 40 metara, to sam i ja mogoa da odbranim. To nije dobro. Ne smeš da izgubiš osam utakmica kod kuće. Ovo je Mančester junajted“.

Alan Širer je u podkastku “The Rest is Football“ bio još oštriji.

Mislim da je ovo najgori Mančester junajted kjoji sam gledao za života“, rekao je legendarni napadač, inače rođen 1970. godine.

Ako Junajted hoće da igra Evropu moraće da završi u prvih sedam na tabeli. Čelsi je trenutno sedmi, sa tri boda više, a do kraja sezone ostala su još dva kola. Druga opcija je da savlada Mančester Siti u finalu FA kupa. Mada niko u to ne veruje.


tagovi

Vejn RuniPol MersonAlan ŠirerRoj KinMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara