©Reuters
©Reuters

Petarda nije ugušila bunt navijača Milana: Na južnoj tribini osvanula poruka - zaslužujemo pobednički klub!

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 22:50

Najvatrenije pristalice Rosonera poslale jasnu poruku upravi u najubedljivijoj pobedi od starta sezone

Konačno malo radosti za navijače Milana. Ili ipak ne? Fudbaleri milanskog tima su u 36. kolu na svom stadionu savladali Kaljari, ali je najubedljivija pobeda ekipe Stefana Piolija (5:1) u aktuelnoj sezoni ostala u senci nezadovoljstva koje su najvatrenije pristalice kluba iskazale prema upravi.

Trijumf nad timom sa Sardinije bio je Milanov prvi posle više od mesec dana, i mada mu neće mnogo doneti budući da je ostao bez ambicija još posle eliminacije od Rome u četvrtfinalu Lige Evrope, sigurno da će mu se neki od oko 70.000 duša što su prisustvovale večerašnjoj utakmici iskreno obradovati. Međutim, petarda kojom su fudbaleri sedmostrukog prvaka Evrope otežali Kaljarijevu borbu za opstanak, nije ugušila bunt onih najvatrenijih i ujedno najvatrenijih navijača.

Izabrane vesti

Nezadovoljna činjenicom da je i drugu uzastopnu sezonu završila bez trofeja, ali i pravcem u kojem njen klub ide, 'Curva Sud', odnosno južna tribina na kojoj su smešteni najvatreniji tifozi, još pre početka meča okačila je transparent sa jasnom porukom upravi:"Zahtevamo i zaslužujemo snažan i pobednički klub".

Nije ovo prvi put da 'Curva Sud' iskazuje nezadovoljstvo. Pre samo šest dana na istoj tribini našao se baner slične sadržine. Povoda za tako nešto je više. Lutanje u potrazi za naslednikom Stefana Piolija koje traje već nedeljama unazad i čini se da mu se kraj ne nazire, najave da bi klub mogao da proda neke od nosilaca ekipe, pa i utisak da tim u poslednje vreme izgleda negledljivo...

I mada će rezultat reći suprotno, i večeras je protiv Kaljarija bilo tako. Milan je na pauzu otišao sa minimalnom prednošću do koje je došao uz malo sreće, budući da se lopta u gužvi odbila pravo u noge Ismaela Benasera, koji ju je sa desetak metara ubacio u nebranjenu mrežu. Ni drugi gol nije bio plod bogzna kakve timske akcije. Rafael Leao je na isteku sat vremena igre karakterističnim trkom povukao kontri i sa golom spojio Kristijana Pulišića (gol pogledajte OVDE). Da je bez premca najbolje letošnje pojačanje Rosonera Amerikanac je potvrdio još jednom pola sata kasnije kada je po drugi put na meču, a ukupno 12. u Seriji A zatresao mrežu rivala. Uz to je upisao i sedam asistencija.

Raspoložen za igru bio je i Leao, koji je pored asistencije zabeležio i pogodak. Još jednom je iskoristio vanserijsku brzinu i na majstorsko dodavanje Benasera umakao odbrani gostiju, zaobišao golmana gostiju i sam završio akciju.

Međutim, ni u ubedljivoj pobedi prisutni na San Siru nisu mogli da uživaju od početka do kraja. Odbrana milanskog kluba ni ovog puta nije izdržala čitav meč. Nahitan Nandez je u 63. minutu pobegao iz vidokruga odbrane i samo postavio stopalo na centaršut Gabrijelea Zape.

No, nada gostiju da mogu do boda što bi im podigao šanse za opstanak nije dugo potrajala. Desetak minuta kasnije Tijani Rejnders je sa dvadesetak minuta odapeo strelu i nokautirao rivala, kojeg su dokrajčili Leao i Pulišić.

Ali uzalud, tako je trebalo mnogo ranije. Sada kada je sve izgubljeno neće mnogo značiti ni njima ni navijačima. Milan se ovom pobedom učvrstio na drugom mestu, dok je Kaljari ostao na 15. mestu sa 33 boda, tri više od Udinezea, prvog tima ispod crte, koji tek treba da odigra meč 36. kola.


SERIJA A – 36. KOLO

Petak

Frozinone - Inter 0:5 (0:1)

/Fratezi 19, Arnautović 60, Bjukenon 77, Martinez 80, Tiram 84/

Subota

Napoli - Bolonja 0:2 (0:2)

/Ndoje 9, Poš 12/

Milan - Kaljari 5:1 (1:0)

/Benaser 36, Pulišić 59, 87, Rejnders 74, Leao 83 - Nandez 63/

Nedelja

12.30: (1,63) Lacio (3,80) Empoli (5,70)

15.00: (2,30) Đenova (3,50) Sasuolo (3,30)

15.00: (3,00) Verona (3,15) Torino (2,65)

18.00: (1,17) Juventus (9,00) Salernitana (16,0)

20.45: (2,10) Atalanta (3,50) Roma (3,80)

Ponedeljak

18.30: (2,80) Leče (2,95) Udineze (2,80)

20.45: (1,57) Fjorentina (4,00) Monca (6,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

MilanKaljariSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara