Nema veće pohvale za Klopa od Džerardovih reči: Zaslužuje statutu ispred Enfilda

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 12:09

Zanimljiv predlog bivše legende Liverpula

Došao je kraj ere Jirgena Klopa na klupi Liverpula. Iskusni Nemac će se u sutrašnjem meču protiv Vulvsa oprostiti od crvene strane Mersisajda i staviti tačku na fenomenalnu, skoro decenijsku, karijeru na klupi Redsa.

Pohvale na račun Klopa ne prestaju, ali najviše pažnje je privukla ona upućena od legende Liverpula, Stivena Džerarda. Dugogodišnji kapiten Liverpula je stava da je Klop, zbog svega što je uradio u Redsima, zaslužio statuu ispred Enfilda.

Izabrane vesti

“Iskreno se nadam da je uprava već počela da gradu statuu za Klopa. On je zaista takva klupska legenda i zaslužije tako nešto, ako govorimo o najboljim trenerim u istoriji, Klop je rame uz rame sa najboljima“, jasan je Džerard.

Istakao je nekadašnji reprezentativac Engleske da mu je žao što nije odigrao zvaničan meč pod vođstvom Jirgena Klopa, iako je i sam bio svestan da je to bilo neizvodljivo.

“Mogu da kažem da smo svi bili uzbuđeni od prvog dana kada je Klop došao u klub, od prve konferencije za novinare. Imao sam priliku da sa Džejmijem Karagerom otputujem sa prvim timom na turneju u Australiju, gde smo odigrali egzibicioni meč i imao sam priliku da osetim neverovatnu energiju. Sećam se da sam sedeo u Melburnu i razmišljao, ’platiću koliko god mi traže samo da igram godinu dana za njega’. Iako sam znao da to nije moguće“, rekao je Džerard.

Klop je u Liverpul stigao 2015. godine i prilikom odlaska se može pohvaliti da je sa Redsima osvojio skoro sve što se može osvojiti - Ligu šampiona (2018/19), FIFA Svetsko klupsko prvenstvo (2019), UEFA Super Kup (2019), Premijer ligu (2019/2020), FA Kup (2021/22), kao i jedan Liga Kup (2021/2022). Takođe je dva puta bio izabran za trenera sezone u Premijer ligi.


tagovi

Jirgen KlopStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara