FOTO: Star Sport
FOTO: Star Sport

Nagrada za pošten odnos prema dresu

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 10:28

Onda kada mu nije išlo i kada nije bio u prvom planu, Piter Olajinka nije pravio probleme i širio nezadovoljstvo oko sebe, već je vredno radio, bio uporan i odlučan da dokaže svoj kvalitet. Sve to mu se vratilo kroz odlične partije u prethodnom periodu

Radnički iz Kragujevca je prijao Crvenoj zvezdi u procesu završne faze priprema za finale Kupa Srbije u Loznici 21. maja. Ekipa Feđe Dudića je "pojačala puls" ekipi Vladana Milojevića, otvorila joj prostor za trčanje na protivničkoj polovini, što je najviše prijalo Piteru Olajinki. Nekadašnji kapiten Slavije iz Praga je lucidnim driblinzima i brzim promenama pravca napravio ogromne probleme Tomislavu Dadiću i prosto primorao Feđu Dudića da na poluvremenu u svlačionici ostavi svog levog beka. Sa druge strane, Nigerijac je odičnu partiju krunisao sa dve asistencije i potvrdio da je u ovom trenutku možda i najjači adut srpskog šampiona pred okršaj sa Vojvodinom na Lagatoru.

Može se reći da se Piteru Olajinki u finišu sezone sve vratilo za pošten odnos prema crveno-belom dresu. Onda kada mu nije išlo, kada nije bio u prvom planu, nije pravio probleme i širio nezadovoljstvo oko sebe, već je vredno radio, bio uporan i odlučan. Mašio je šanse, u svoj toj nesigurnosti bilo je nerezonskih poteza i saplitanja o loptu, ali odustajanje nije bilo opcija. Nigerijac je bio svestan svojih kvaliteta i odlučan da to dokaže na samom terenu. Bio je igrač odluke u polufinalu Kupa Srbije protiv Partizana, jedan od najboljih u prvenstvenom slavlju nad TSC-om, a sinoć je sve to sublimirao protiv Kragujevčana.

Izabrane vesti

Olajnika je u ovom trenutku na učinku od 10 golova i sedam asistencija u dresu Crvene zvezde u svim takmičenjima. Još nije stigao do nivoa na kom je godinama bio u dresu praške Slavije, ali u finišu sezone, a posebno u finalu državnog kupa, ima priliku da to nadomesti.

Crvena zvezda je sigurnim pobedama ovog proleća bez većih komplikacija preuzela lidersko mesto od Partizana i četiri kola pre kraja Mozzart Bet Superlige stigla do 35. šampionske titule u svojoj istoriji, ali je proteklih mesec dana ostala bez pravog ritma u igri. Taj nedostatak u jučerašnjem meču je nadomestio upravo Olajinka. Vihorno krilo je u odsustvu povređenog Osmana Bukarija pokazalo da može vrlo dobro da odgovori i na desnom boku, odakle je predstavljao nerešivu enigmu za sastav Feđe Dudića.

Nigerijac je još jednom pokazao da je u potpunosti posvećen timskom učinku. Sa desnog krila je konstatnim prodorima i ubacivanjima hranio loptama svoje saigrače i dao doprinos kod sva tri gola domaćeg tima. Kod prvog je otvorio prostor požrtvovanom Srđanu Mijailoviću, a kod druga dva je posle efektnih driblinga spojio sa golom Šerifa Endijajea i In Bom Hvanga. Endijaje je i pored svih nedostataka i problema sa samopouzdanjem došao do brojke od 11 prvenstvenih golova u ovoj sezoni. Sve ih je dao ovog proleća i dao ogroman doprinos preokretu u šampionskoj trci. Naravno, za njegov preporod najveće zaluge idu na adresu Vladana Milojevića, koji mu je "namestio glavu" pred start proleća, a ovaj mu je za to vratio važnim golovima.

Deluje da bi upravo Olajinka i Endijaje mogli da budu glavni aduti crveno-belih u borbi za četvrtu vezanu duplu krunu. Još ako i Osman Bukari bude bio potpuno spreman i nadahnut, odbrana Vojvodine bi mogla da se nađe pred praktično nerešivim zadatkom. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od povezanosti Zvezdinog manevra i veznog reda, a tu najvažniju ulogu igra In Bom Hvan. Korejac je tokom proleća konstantno podizao formu i postao pravo vezivno tkivo Zvezdine igre, pa bi i njegov uticaj na igru u finalu Kupa Srbije mogao da bude ključan po pitanju osvajanja trofeja.


tagovi

Piter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara