Kol Palmer (©Reuters)
Kol Palmer (©Reuters)

Kol "rekord" Palmer: Čelsijev zalog za budućnost

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 06:43

Najbolji igrač Plavaca postao tek treći u istoriji Premijer lige posle Robija Faulera i Krisa Satona sa 30+ (golova i asistencija), a da je imao manje od 22 godine. Protiv Bornmuta može da prestigne legende kluba Drogbu i Lampara po broju pogodaka na svom terenu

Dok je Čelsi prethodnog leta bacao pare na Mojzesa Kaiseda (116.000.000), Kristofera Enkunkua (60.000.000), Romea Laviju (62.10.000), Aksela Disasija (45.000.000)... Za ova pojačanja bi teško moglo da se kaže da su opravdali uloženi novac, a jedan igrač se višestruko isplatio Plavcima, odnosno vlasniku Todu Boliju.

U pitanju je Kol Palmer, duša i srce tima sa Stamford Bridža, udarna igla tima Maurisija Poketina ove sezone. Nekadašnji engleski i evropski šampion ima lošu sezonu, živnuo je u finišu, na sedmom mestu je u Premijer ligi i ostao u igri za Evropu, a pitanje je kakvi bi rezultati bili da nije eksplodirao vezista koji nije hteo da čeka red kod Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju nego je poslednjeg dana prelaznog roka proteklog leta potpisao za Čelsi.

Izabrane vesti

Nije ni malo plaćen, čak 47.000.000 evra, što je ipak za Čelsijeve standarde i američkog multimilijardera sića, a svaki cent je vratio trostruko.

21.00: (2,55) Kristal Palas (3,40) Mančester Junajted (2,70)

Golom protiv Vest Hema u nedelju, dan pre (današnjeg) 22. rođendana ušao je u istoriju Premijer lige. Postao je treći najmlađi fudbaler koji je stigao do 30+ (golova i asistencija). Palmer je 21 put zatresao mrežu rivala, a devet puta je bio paker saigračima. To su pre najboljeg fudbalera Čelsija ove sezone uradili samo legendarni as Liverpula Robi Fauler i Kris Saton, upravo bivši igrač Plavaca. Doduše, napadač je samo jednu sezonu proveo na Stamford Bridžu, a najbolje partije je pružao u Blekbern Roversima.

Takođe, Palmer se sa 16 pogodaka u sezoni na Stamford Bridžu se izjednačio sa Didijeom Drogbom (2006/2007) i Frankom Lampardom (2009/2010). On će u jedinog preostalom meču pred svojim navijačima protiv Bornmuta imati šansu u ovom parametru da prestigne legendarne asove Plavaca iz prve decenije ovog veka.

Palmerova plata je 90.000 evra nedeljno, odnosno oko 4.500.000 godišnje, a to je u donjem domu, pa je britanski Telegraf prošlog meseca najavio da bi vezista mogao da dobije drastično povećanje i da bude jedna od najplaćenijih fudbalera nekadašnjeg šampiona Engleske i Evrope.

Njegove igre daleko su bolje od plate koju zarađuje. Poređenja radi, Vesli Fofana, koji je redovno povređen, zarađuje gotovo tri puta više, odnosno više od 12.000.000 evra godišnje, koliko imaju još i Ben Čilvel, Kristofer Enkunku, nešto manje dobijaju Enco Fernandez, Mark Kukurelja, Mojzes Kaisedo, dok i Malangu Saru takođe na račun leže mnogo više novca nego Palmeru. Daleko najveća primanja imaju Ris Džejms sa 15.000.000 i Rahim Sterling sa gotovo 20.000.000 evra godišnje.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

ČelsiPremijer ligaEngleskaKol Palmer

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara