Keln žilav kao jarac, u Cvajti do sudijske nadoknade, pa onda ludilo na Mingersdorferu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 17:53

Situacija i dalje nezavidna, ali postoji šansa u poslednjem kolu

Živ je Keln! U dubokoj sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Uniona Berlina Jarčevi su imali samo bod u džepu (2:2), koji im praktično ništa nije značio, ali onda se za potpunu ludnicu na Mingersdorferu pobrinuo 19-godišnji omladinac Damion Dauns. Momak koji je prvom timu priključen pre dva meseca (posle duge pauze) pogodio je u poslednjim trenucima za potpuni preokret, čime je sačuvao nadu da četa Tima Šulca može do opstanka.

Ovaj trijumf Kelna vredi maltene četiri boda, imajući u vidu da je savladan tim koji je direktan konkurent u borbi za opstanak. Pa kad se još doda da je taj konkurent imao ogromnih 2:0 nakon samo dvadesetak minuta igre, onda je valjda sve jasno.

Izabrane vesti

Sada imamo situaciju da su Jarčevi na tri boda od Uniona. Doduše, Berlinci imaju za tri bolju gol razliku i očekuje ih okršaj sa Frajburgom kod kuće u poslednjem kolu. Keln će poslednjih 90 minuta odigrati u Hajdenhajmu.

Imajući u vidu da se i Frajburg i Hajdenhajm bore za Evropu, oba tima imaće veoma težak zadatak. Naravno, olakšavajuća okolnost za Union je to što mu je i bod dovoljan da ostane ispred današnjeg rivala. Ipak, to mu opstanak neće garantovati. Između se nalazi Majnc, tako da će mnogo toga zavisiti od večerašnjeg duela tog tima sa Borusijom iz Dortmunda...

Podsetimo, 16. mesto vodi u baraž i garantuje još dve utakmice u borbi za opstanak protiv trećeplasiranog sastava iz Cvajte.

Union je krenuo furiozno i sa 1:0 poveo golom štopera Knohea posle ubacivanja Kristofera Trimela. Sa bele tačke prednost je duplirao Kevin Foland u 19. minutu, i činilo se tada da će Henes IX, čuvena maskota Kelna, po prvi put osetiti šta znači ispadanje u niži rang.

Ništa nije nagoveštavalo potpuni preokret, pa čak ni kada je Florijan Kajnc smanjio na 1:2 u nadokandi prvog dela. Union je i dalje delovao ozbiljnije, konkretnije, sigurnije...

Ispostavilo se ipak da su veleobrt donele prave izmene Tima Šulca. Štefan Tiges ušao u 46. minutu, a u 87. izjednačio na 2:2, unevši dramu u ovaj susret, da bi konačnih 3:2 takođe kreirao tandem sa klupe: Linton Maina - Damion Dauns.

Večeras će sve oči biti uprte u finalistu Lige šampiona Borusiju iz Dortmunda njenu pomoć. Jer ako Majnc slavi, to će značajno da smanji šanse za opstanak i Kelnu i Unionu.

U duelu koji je jedan od ta dva tima mogao da približi Evropi, Frajburg i Hajdenhajm su odigrali 1:1. RB Lajpcig se pogotkom rezerviste Benija Šeška spasao poraza od Verdera (1:1), dok je Menhengladbah istim rezultatom remizirao sa Ajntrahtom.

Tim iz Frankfurta sada ima sigurno mesto u Ligi Evrope. Takođe, Gladbah je matematički osigurao opstanak.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Petak

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Girasi 48/

Subota

Menhengladbah - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Hak 9 - Dina Ebimbe 36/

Keln - Union Berlin 3:2 (1:2)

/Kajnc 45+1pen, Tiges 87, Dauns 90+3 - Knohe 15, Foland 19pen/

Frajburg - Hajdenhajm 1:1 (1:1)

/Doan 29 - Sesa 38/

RB Lajpcig - Verder 1:1 (0:1)

/Šeško 61 - Zajvald 36ag/

18.30: (2,15) Majnc (4,10) Borusija Dortmund (2,95)

Nedelja

15.30: Darmštat - Hofenhajm

17.30: (1,37) Bajern (5,10) Volfzburg (7,75)

19.30: (4,40) Bohum (4,25) Bajer Leverkuzen (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara