Đirona veruje Blindu: Zajedno u Ligu šampiona, a i posle nje

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 17:57

Holanđanin produžio ugovor na još jednu godinu

Nije se naigrao Dejli Blind prošle sezone nastupajući za Ajaks i Bajern Minhen, ali je u tekućoj zablistao kao nekada u dresu Ajaksa i pomogao Đironi da postane najprijatnije iznenađenje evropskog fudbala. Katalonski klub stigao je do istorijskog plasmana u Ligu šampiona, a velike zaslugge za to ima iskusni defanzivac iz Holandije.

Blind je peti igrač sa najvećom minutažom u timu Mićela Sančeza iako je nedavno napunio 34. godine. U 33 nastupa ove sezone sezone dao je tri gola, a kako navode na sajtu Đirone, ekipi doprinosi "iskustvom, kvalitetom i svestranošću na terenu". Otud i odluka kluba da mu produži ugovor na još godinu dana, odnosno do 2026.

Izabrane vesti

Iako je u prošlosti imao turbulentne periode, pre svega u Bajern Minhenum Mančester Junajtedu i tokom drugog mandata u Ajaksu, Blind je uspeo da pronađe sreću u Španiji. Stigao je u Đironu kao slobodan igrač i pokazao da i dalje može da igra na visokom nivou. Otud i nagrada u vidu produžetka saradnje za holandskog reprezentativca koji je tokom karijere (2019. i 2020) dvaput imao srčani i to prvi put tokom utakmice između Ajaksa i Valensije u Ligi šampiona, a da nije uopšte bio svestan toga.

"Srce se oporavilo samo od sebe i nastavilo normalno da radi. Kada se to desilo osetio sam vrtoglavicu, kao kada prebrzo ustaneš, ali posle par minuta bilo mi je bolje i mogao sam normalno da nastavim da igram. Posle utakmice doktoru je to bilo sumnjivo i poslao me je u bolnicu. Tamo sam proveo 10 dana, objasnili su mi da sam imao srčani zastoj i da to nije dobro. Nisam mogao da poverujem šta lekari pričaju, ali rekao sam supruzi i svojoj porodici da ako postoji mogućnost da se vratim fudbalu, ja ću to i učiniti. Dva meseca kasnije ponovo sam igrao fudbal", pričao je Blind svojevremeno u intervjuu za Atletik.

Po završetku sjajne klupske sezoen sa Đironom, iskusni štoper, po potrebi levi bek, očekuje se kao deo holandske reprezentacije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. S obzirom na njegove godine, videćemo hoće li "radno leto" uticati na njegovu formu naredne sezone ili će biti u stanju da nastavi tamo gde je stao.


tagovi

Dejli BlindĐironaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara