Igrala se Zvezdina deca, Nikola Knežević kao mali Hvan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 20:50

Kombinovana postava Crvene zvezde lako savladala podmlađeni Napredak - 4:0

I tri boda, i Nikola Knežević pride! Promešao je karte Vladan Milojević u Kruševcu, oslobodio obaveza većinu projektovanih startera za duel protiv Vojvodine, ali je nenadano dobio potencijalno pojačenje za dane buduće. I pre gostovanja u Lazarevom gradu Nikola Knežević je vrednuo skupljao pluseve, sezonu završio kao najbolji asistent Prve Lige Srbije u dresu OFK Beograda, da bi se večeras na sjajn način predstavio širem auditorijumu.

Iako je na terenu bilo i iskusnijih igrača Nikola Knežević se u prvom poluvremenu duela u Kruševcu nametnuo kao barjakter Milojevićevog tima i kumovao lakoj pobedi crveno-belih u 36. kolu Mozzart Bet Superlige – 4:0. Posebno je Nikola Knežević lepo sarađivao sa Aleksandrom Kataijem. Igrao je kao „mali Hvan“, bio mirođija u gotovo svakom napadu Crvene zvezde i za 45 minuta upisao gol i dve asistencije. Crvena zvezda je izgledala dominantno u Kruševcu, bez obzira na iznuđenu postavu sa šestoricom bonusa. Uz Nikolu Kneževića meč je obeležio i dvostruki strelac Uroš Sremčević. Na drugoj strani i Napredak je predstavio nekoliko dečaka iz omladinske škole, kojima je srpski šampion pokazao da moraju da piju još mleka i ostalih fudbalskih suplemenata kako bi im ojačali zubi.

Izabrane vesti

Znao je Nikola Knežević, predstavnik Zvezdine klase 2003, da skrene pažnju na sebe igrama u crveno-belom dresu. Dao je gol Radničkom iz Niša u meču Kupa Srbije, pogodio je protiv Zenita u prijateljskoj utakmici, ali je večeras odigrao kao mator. Svaki njegov potez bio je smislen. Svaki dodir – racionalan. A gotovo svaki šut – ubitačan.

Da će ovo biti njegovo veče Nikola Knežević je pokazao u osmom minutu.Tada je započeo akciju crveno-belih, odigrao dupli pas sa Kataijem i potom volej udarcem savladao Savića. Bio je golman Napretka u prvom poluvremenu najistaknutiji igrač domaćeg sastava. Skupljao je odbrane, mučio Kataija prilikom svakog udarca sa distance, ali protiv Nikole Kneževića nije mogao.

Ideolog Zvezdine igre je asistencijom pomogao Sremčeviću da sruši psihološku barijeru i stigne do prvenca u Zvezdinom dresu, da bi samo minut kasnije napravio potez utakmice. Kada je primio loptu na 20 metara od gola Napretka, izabrao je idealno rešenje. Poput čuvenih španskih vezista savršeno je „podvalio“ loptu Aleksandru Kataiju kome je ostao lakši deo posla – da zaobiđe Savića i pogodi mrežu.

Izveo je Vladan Milojević najmlađi tim u povratničkom mandatu na klupi Crvene zvezde. Na poverenje mu je odgovorio Nikola Knežević, mada su povremeno i ostala Zvezdina deca imala momente. Šljivić se mučio na desnoj krilu, ali je u svojoj zoni, kao centralni vezista pokazivao talenat. Mimović je postao sada već konstantan kao desni bek.

Ponovo se mučio Kraso, mada je bio aktivan prilikom izgradanje napada.

Rešeno pitanje konačnog pobednika dalo je prostor igračima oba tima da spuste ritam. Napredak je u drugom poluvremenu bio nešto konkurentniji, dok je Vladan Milojević nastavio da podmlađuje postavu. Jedna od najvažnijih vesti iz Kruševca glasi da je prvi put od prošlog decembra takmičarski meč odigrao Kosta Nedeljković. On je u 60. minutu dobio šansu umesto Ognjena Mimovića i verovatno obradvao ljude iz Aston Vile.

Jeste ritam pao, ali je Katai nastavio da deli asistencije. Proigrao je Sremčevića , za još jedan gol momka rođenog 2006. godine.

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:4

/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45/

Kruševac

Sudija: Nikola Đorđević

Gledalaca: 4000

NAPREDAK (4-3-3): Savić 6,5 – Tomić 5, Stevanović 5, Mihajlović 5, Miladinović 5,5 – Sadiković 5,5, Jović 5, Marjanović 5,5 – Bastajić 6, Stanojlović 5 (od 60. Nenadović), Majdevac 5,5.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Guteša – Mimović 6,5 (od 63. Nikolić), Điga 6,5, Milunović 6,5, Radojević 6,5 – Kanga 6,5 (od 63. N. Mituljikić), Knežević 8 – Šljivić 6,5, Kraso 6 (od 63. Nedeljković), Katai 7,5 (od 71. J. Mituljikić) – Sremčević 7.

Igrač utakmice: Nikola Knežević


MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO (PETO KOLO PLEJ-OFA)

Četvrtak

Radnički 1923 – Vojvodina 0:0

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)

/Knežević 8, Sremčević 42 i 68, Katai 45/

Petak

18.30: (2.80) Čukarički (3.40) Partizan (2.50)

18.30: (6.00) Mladost (4,10) TSC (1.55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola KneževićVladan MilojevićAleksandar KataiUroš SremčevićIvan GutešaKosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara