Bibars Natho i Gajas Zahid (Star Sport)
Bibars Natho i Gajas Zahid (Star Sport)

Duljaju veći prostor za manevar: Gajas Zahid više nema status stranca

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 15:16

Nije Pakistanac rođen u Norveškoj dobio srpski pasoš, niti je za njega aplicirao

Tri dana uoči 172. večitog derbija, lepe vesti stigle su na adresu Partizana. Gajas Zahid više nema status stranog fudbalera i samim tim oslobodio je jedno mesto predviđeno za igrače koji ne spadaju u kategoriju domaćih, niti onih koji dolaze iz zemalja van Evropske unije, javlja Telegraf. To ne znači da je Pakistanac rođen u Norveškoj dobio srpsko državljanstvo, već je crno-belima dospela potvrda nadležnih fudbalskih i državnih institucija da Zahid kao Norvežanin uživa ista prava kao igrači iz zemalja članica EU, iako Norveška ne pripada ovom savezu.

Čelni ljudi klub su još početkom februara tražili ekspertizu povodom fudbalera iz Norveške koji u pravilnicima nisu imali jasno definisan staus. Iako zvanično nije u Evropskoj uniji, Norveška je potpisala Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) čime se obavezala da većinski sledi zakone EU. Kako je Zahid rođen u Oslu i ima norveško državljanstvo, ubudće se neće imati pravni status igrača van Evropske unije. Partizan je dobijenu potvrdu adresirao i poslao Fudbalskom savezu Srbije.

Izabrane vesti

Dakle, Igor Duljaj će u nastavku borbe za titulu, počev od subotnjeg večitog derbija moći lakše da kreira startne postave i pravi izmene, budući da propozicije Mozzart Bet Superlige Srbije dozvoljavaju da u istom trenutku na terenu budu četvorica stranaca.

Klub iz Humske trenutno u timu Ekvadorca Denila Kastilja, Senegalca Frenka Kanutea, Leonarda Ovusua iz Gane, Jung Jun Goha iz Južne Koreje, odnosno Brazilca Mateusa Saldanju. Dakle, nakon pojašnjenja Zahidovog statusa, Partizan ima petoricu internacionalaca budući da Ksander Severina ima holandski pasoš, a Aldo Kalulu francuski, a Natan de Medina koji nije odigrao ni minut u Superligi, belgijske papire.


tagovi

Gajas ZahidFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara