Duh života je na sekund napustio Pepa Gvardiolu... Sudbina ga vratila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 23:23

Ljudska reakcija Sitijevog stratega

Preskočio je Mančester Siti najtežu prepreku do titule i sve je spremno za četvrto uzastopno krunisanje u Premijer ligi narednog vikenda kada na Etihad stiže Vest Hem.

Iako je ceo meč dobio kontekst da će Totenhem igrati da (ne)pomogne gradskom rivalu Arsenalu u trci za titulu, na kraju je to bila prava premijerligaška, poštena utakmica u kojoj su oba tima želela pobedu. A, imali su i Spursi svoju računicu jer su mogli da ostanu u trci za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Kada je Pep Gvardiola odlučio da sredinom drugog poluvremena pri minimalnom vođstvu zameni golmana Edersona i uvede rezervnog čuvara mreže, ni slutio nije da će mu baš Nemac doneti titulu. Katalonac se na taj potez odlučio iz predostrožnosti jer je Brazilac pre toga dobio udarac u glavu i Gvardiola nije želeo da rizikuje zdravlje igrača. Ederson to nije tako video i bio je jako nezadovoljan, a bes je iskalio i na klupi za rezervne igrače.

Ispostavilo se da je Ortega spasao Siti. Odbranio je tri sjajne šanse Totenhemu od kojih je treća bila ona iz ranga stopostotnih kada je zaustavio Sona u situaciji ’jedan na jedan’.

Imao je napadač Totenhema zicer koji je mogao Arsenalu da donese titulu, izašao je sam na golmana, a Gvardiolina reakcija pored klupe je najbolje oslikavala koliko se strah uvukao i u moćnog Katalonca koji nije navikao da se brani. Gvardiola se uhavtio za glavu, pao pored aut-linije i na trenutak je delovalo da je duh života izašao iz njega... Ali, Ortega je odbranio i „oživeo“ svog trenera. Odbrana sezone. Sudbina je htela da to bude on, a ne Ederson. Verovatno je i Brazilcu na klupi tada bilo žao što je onako reagovao.

Ortegino veče je i dokaz Gvardioline vizije i planiranja. Mnogi su se čudili kada je Mančester Siti pre dve godine doveo malo poznatog golmana koji je upravo ispao iz Bundeslige sa Arminijom iz Bilefelda. Platio ga je samo 6.000.000 evra iako je mogao da dovede skuplje i atraktivnije ime. Ali, video je u Ortegi idealan profil golmana za Edersonovu alternativu i Sitijev stil fudbala u kojem čuvar mreže mora da ima ozbiljno umeće u igri nogom. Na kraju je Ortega dokazao da je on zapravo sjajan golman koji i te kako dobro zaustavlja šuteve i jednom takvom dobranom je doneo titulu Građanima.


tagovi

Štefan OrtegaPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara