Martin Edegor matira Andrea Onanu (©Reuters)
Martin Edegor matira Andrea Onanu (©Reuters)

Došlo vreme da Tobdžije vrate Junajtedu za svu patnju koju im je naneo

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 14:27

Arsenal je u borbi za titulu prvaka Engleske, a od 2006. se u prvenstvenim obračunima na gostovanju Crvenim đavolima u Mančesteru radovao samo jednom

Trka udvoje za titulu prvaka Engleske ulazi u cilju ravninu, pa će plavi deo Mančestera da navija za crveni u jednom od derbija 37. kola Premijer lige. Arsenal je u subotu izgubio vođstvo na tabeli Premijer lige pošto je Siti porazio Fulam sa 4:0, pa Tobdžije mogu da se vrate na prvo mesto ukoliko pokore Junajted na Teatru snova (17.30).

Siti je vodeći sa 85 bodova, a prati ga Arsenal sa 83, s tim da će posle popodnevnog obračuna sa Crvenim đavolima ponovo da imaju duel više. Mančester Junajted se mučio poslednjih sedmica i polako mu izmiče učešće u evropskim kupovima, dok se Tobdžije, s druge strane, bore za titulu prvaka sa Mančester Sitijem.

Izabrane vesti

Čini se da se era trenera Erika ten Haga na klupi Junajteda polako bliži kraju. Barem tako priželjkuju mnoge pristalice tima, koje su poslednji put slavile osvajanje ligaške titule pod vođstvom slavnog ser Aleksa Fergusona 2013. Od tada je prošlo dugih 11 godina i ne deluje da će njihovo dugo čekanje da se završi uskoro. Ostala su još samo dva kola ove sezone, a Crveni đavoli zaostaju za prvim mestom čak 31 bod.

Momci Erika ten Haga čak imaju negativnu gol-razliku u ukupnom zbiru 52:55. Novo rukovodstvo tima ima dosta razloga da smeni holandskog stratega, međutim britanski milijarder Džim Ratklif očigledno ima druge planove i više puta je javno podržao nekadašnjeg kormilara Ajaksa.

17.30: (7,00) Mančester Junajted (5,00) Arsenal (1,42)

Posle minulog ligaškog debakla Mančester Junajteda, čak i ambiciozni suvlasnik mora da se pozabavi idejom da bi na leto moglo da dođe do promene na mestu šefa struke. Utakmica u utorak na Selhurst Parku završena je iznenađujućom pobedom Kristal Palasa, koji je takođe potpuno dominirao. U prvom poluvremenu mladi Olise je doveo Orlove u vođstvo, da bi u 40. minutu Mateta povećao prednost. Posle promene strana, Mičel je povisio na 3:0, a Olise svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 4:0.

Londonski Arsenal stiže na Old Traford u potpuno drugačijem raspoloženju. Tobdžije su pobedile u četiri protekle takmičarske utakmice sa velikom razlikom i uživaju u pobedničkom nizu pošto su ispale iz Lige šampiona. Četvrtfinalni meč protiv minhenskog Bajerna bio je poslednji u kojem su igrači Mikela Artete izgubili.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

U poslednjem okršaju Arsenal se radovao na stadionu Molinju, gde je bez mnogo muke bio bolji od Vulverhemptona, a ne tako davno Saka, Edegor, Haverc i drugovi deklasirali su Čelsi u londonskom derbiju sa 5:0.

Sličan tok imao je i početak derbija severnog Londona protiv Totenhema. Tobdžije su već u prvom poluvremenu imale prednost od tri gola u odnosu na starog rivala, a nakon promene strana, Spursi su dramatizovali utakmicu sa dva gola, da bi Arsenal uspeo da zadrži vođstvo. Prošle nedelje su Artetini momci pobedili opasni Bornmut na svom stadionu sa 3:0 i stvorili pet bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Liverpul.

Ipak, tim sa Emirejtsa ove sezone teži višem cilju, pa odbrana prošlogodišnjeg drugog mesta u Premijer ligi nije dovoljna. U borbi za titulu ponovo odmerava snage sa Mančester Sitijem, koji ima dva boda prednosti na dva kola do kraja. Tobdžije moraju da pobede u nedelju ako žele da prestignu tim Pepa Gvardiole.

Erik ten Hag će u igri morati bez sveže povređenog Mejsona Maunta, a van konkurencije je i mladi Kambvala. Ipak, najveće poteškoće Holanđanin će imati sa formiranjem defanzivne linije, pošto zbog povreda nema Lindelofa, Megvajera, Šoa, Varana i Malasije.

Gostujući tim je u mnogo boljem stanju, pa trener Arteta verovatno neće moći da koristi samo japanskog defanzivca Takehira Tomijasua.

Old Traford je skoro pune dve decenije bilo mesto Arsenalovih stradanja. Samo jedna ligaška pobeda od 2006. godine na ovamo to najbolje oslikava. Međutim, čini se da je došlo vreme da Tobdžije vrate Junajtedu za svu patnju koju im je naneo.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Subota

Fulam - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Gvardiol 13, 71, Foden 59, Alvarez 97/

Bornmut - Brentford 1:2 (0:0)

/Solanki 90 - Embuemo 87, Visa 90+5/

Everton - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Dukure 31/

Njukasl - Brajton 1:1 (1:1)

/Longstaf 45+5 - Veltman 18/

Totenhem - Barnli 2:1 (1:1)

/Poro 32, Van de Ven 82 - Brun Larsen 25/

Vest Hem - Luton 3:1 (0:1)

/Vord Prauz 54, Souček 65, Erti 77 - Lokonga 6/

Vulverhempton - Kristal Palas 1:3 (0:2)

/Kunja 67 - Olise 26, Mateta 28, Eze 73/

Notingem Forest - Čelsi 2:3 (1:1)

/Boli 16, Hadson Odoi 76 – Mudrik 8, Sterling 80, Džekson 82/

Nedelja

17.30: (7,00) Mančester Junajted (5,00) Arsenal (1,42)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Aston Vila (3,90) Liverpul (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedArsenal

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara