Došao čovek koji zna kako se opstaje u Premijer ligi: Samo je pitanje ima li s kim

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 15:29

Šon Dajš dve i po godine u Evertonu

Hteo je Marsela Bjelsu, dobio je Šona Dajša. Možda na prvi pogled izgleda kao manje atraktivan izbor, međutim, Everton je doveo čoveka spsobnog da ostane u Premijer ligi, što će biti prvi zadatak kluba iz Liverpula posle razočaravajućeg prvog dela sezone.

Dajš je zamenio Frenka Lamparda, pod čijim je vođstvom ekipa dospela na pretposlednje mesto na tabeli Premijer lige, sa samo 15 bodova iz prvih 20 kola, koliko je skupio i fenjeraš Sautempton, ali su Karamele bolje plasirane usled gol-razlike. Povoljna okolnost je da su od bezbedne zone udaljene samo dva boda...

Izabrane vesti

Ako neko zna kako da „namesti“ ekipu i kako se opstane u Premijer ligi onda je to upravo Dajš. Dok je vodio Barnli, sa realno govoreći skromnim sastavom, uspeo je u pet od sedam premijerligaških sezona da sačuva status, a jednom čak i izvede klub sa Turf Mura u Evropu. Bila su tu i dva ispadanja u Čempionšip, ali isto tako i dve promocije...

Dajš je potpisao ugovor na dve i po godine, što znači da će na Gudison parku ostati bez obzira šta uradi do kraja prvenstva. Ono se za Everton nastavlja već u subotu, kad će kod kuće odmeriti snage sa liderom Arsenalom, posle čega sledi gradski derbi sa Liverpulom na Enfildu, pa dueli sa Lidsom i Aston Vilom pred svojom publikom. Teški izazovi, mada od te četiri utakmice Dajšova ekipa čak tri igra na domaćem terenu.

Najveći problem sa kojim će se novi trener suočiti je tanak igrački kadar. Još je Entoni Gordon za vikend otišao u Njukasl. Tu su Mikolenko, Onana, Grej... Ne obećavaju. Mada, Pikford je reprezentativac, Kalvert Luin ne tako davno redovno davao golove, Ivobi igrao za Arsenal.

Ko zna, možda baš Dajš bude taj koji će sprečiti propast Evertona.


tagovi

EvertonPremijer ligaŠon Dajš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara