Džon Kenedi (©AFP)
Džon Kenedi (©AFP)

Diniz konačno oprostio Kenediju što je pravio žurku u karantinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 23:05

Sao Paulo dočekuje pojačani Fluminense (utorak, 01) u derbiju 6. kola brazilske Serije A

Brzo je reagovala uprava Sao Paula, posle slabog početka sezone je smenila Tijaga Karpinija i za novog šefa stručnog štaba postavila Luisa Zubeldije. Argentinski trener još nije doživeo poraz sa brazilskim prvoligašem, ali neće imati lak posao da sačuva taj status u noći između ponedeljka i utorka. Od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu ugostiće aktuelnog šampiona Južne Amerike Fluminense, u 6. kolu brazilske Serije A.

Zubeldija sa Sao Paulom ima četiri pobede i jedan remi, još uvek nije osetio gorčinu poraza ni u prvenstvu, ni u Kopa Libertadoresu. Sao Paulo je i matematički obezbedio plasman u osminu finala elitnog takmičenja, dva kola pre kraja grupne faze.

Izabrane vesti

Noćas će Lusijano, Andre Silva, Fereira i drugovi da traže prvu prvenstvenu pobedu na svojoj Morumbi. Od Fortaleze su izgubili sa 2:1, dok su sa Palmeirasom odigrali 0:0. Posle pet odigranih utakmica deveti je na tabeli sa ukupno sedam poena.

Fluminense je nešto slabije otvorio prvenstvo. Ostvario je jednu pobedu, i po dva remija i poraza. Zato ovu utakmicu dočekuje u zoni ispadanja, tek je 17. na tabeli!


01.00: (1,75) Sao Paulo (3,50) Fluminense (5,00)


Doduše, bilo je i internih problema u klubu iz Rio de Žaneira. Pre utakmice sa Vaskom 20. aprila četvorica prvotimaca su u karantinu napravili privatnu žurku i pozvali devojke u sobu. U pitanju su bili junak prošlogodišnjeg finala Kopa Libertadoresa Džon Kenedi, te Kaua Elijas, Artur i Alešander. Šef stručnog štaba Fernando Diniz je to saznao i svu četvoricu suspendovao iz tima, oni su morali da treniraju izdvojeno od ekipe. Interesantno je da je baš protiv Vaska Fluminense ostvario jednu pobedu, sa 2:1.

Posle nedelju dana su Kaua Elijas, Artur i Alešander pomilovani, ali Kenedi nije i on sve do pre dva dana nije trenirao sa ekipom. Konačno, Diniz je popustio, vratio ga u ekipu i biće u konkurenciji za duel sa Sao Paulom.

Daleko od toga da će Fluzao biti kompletan. Zbog povreda u timu nisu Marlon, Tijago Santos, Gabrijel Pires, Lele, Andre, Renato Agusto i Samuel Šavijer. Takođe, neizvesni su Felipe Melo i Andre, a Paulo Enrike Ganso je suspendovan.

S druge strane, domaćin je bez suspendovanog Mičela Arauha, te povređenih Rafinje, Velingtona Rata, Pabla Maje i Velingtona.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


BRAZIL 1 – 6. KOLO

Subota

Flamengo – Korintijans 2:0 (1:0)

/Pedro 20, Loran 63/

Nedelja

Palmeiras – Atletiko Paranaense 0:2 (0:1)

/Pablo 45+9, Gomez 59ag/

Fortaleza – Botafogo 1:1 (1:1)

/Poketino 10 – Barbosa 41/

Atletiko Gojanijense – Kruzeiro 0:1 (0:0)

/Pereira 81/

Vasko da Gama – Vitorija 2:1 (0:0)

/Majkon 51, Vegeti 56 – Kastiljo 89/

Baija – Bragantino 1:0 (1:0)

/Tasijano 37/

Utorak

01.00: (1,75) Sao Paulo (3,50) Fluminense (5,00)

Odloženo

Internasional – Žuventud

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Džon KenediFluminenseSao PauloBrazil 1Fernando DinizLuis Zubeldija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara