Momenat kada Džekson postiže gol za 3:2 (©Reuters)
Momenat kada Džekson postiže gol za 3:2 (©Reuters)

Čelsi igra najluđe utakmice u Premijer ligi: Sterling i Džekson za dva minuta od 1:2 do 3:2

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.05.24. | 20:32

Umalo da ga ukanali njegov odbegli sin Kalum Hadson Odoi, drama, preokreti i golovi zagarantovani

Mančester Siti će verovatno da bude šampion, Aston Vila najveće iznenađenje, a Mančester Junajted ponovo razočaranje sezone, mada bi u taj rang lako mogao da se svrsta i Čelsi. Međutim, Plavci sa Stamford Bridža mogu komotno da se podvedu kao tim koji igra najluđe utakmice u Premijer ligi!

Trijumf nad Junajtedom (4:3) i Evertonom (6:0), pa šamarična o Arsenala (0:5), a onda gaženje Vest Hema (5:0), pa totalno luda utakmica protiv Notingem Forest i pobeda rezultatom 3:2 nakon preokreta u samom finišu na Siti Graundu.

Izabrane vesti

Želeli su verovatno u Notingem Forestu da pobedom ili bar remijem da i matematički zaokruže opstanak u eliti, ali u Čelsiju su razmišljali drugačije, pošto su još u igri za Ligu Evrope i sada su na istom broju bodova sa Njukaslom koji je u prednosti zbog bolje gol-razlike.

Sjajna utakmica na Siti Graundu u svakom pogledu. Kada Čelsi igra drama, preokreti i golovi su zagarantovani! Tako je tim Maurisija Poketina od ranog vođstva posle gola Mihajla Mudrika na fantastičnu asistenciju Kola Palmera došao u situaciju da juri zaostatak posle golova Vilija Bolija i Kaluma Hadsona Odojija oba na asistencije Morgana Gibsa Vajta – da bi se u samom finišu utakmice desio potpuni rasplet. U rasponu od samo dva minuta Rahim Sterling i Nikolas Džekson su doneli totalni preokret i Čelsi je stigao do treće vezane ligaške pobede zbog čega ostaje u igri za šesto mesto. Za to će biti potrebno da Čelsi dobije Brajton kao gost u poslednjem kolu ili da bar odigra nerešeno ako Mančester Junajted pobedi Njukasl.

Nikolas Džekson je posle gola za 3:2 preskočio ogradu i otrčao pravo među navijače Čelsija kako bi sa njima proslavio, zbog čega je dobio žuti karton. No, ne brine ga to previše jer je Čelsi dobio. I ne samo to, Džekson je stigao do 17. gola u svim takmičenjima čime je uspeo da pretekne učinak Didijea Drogbe iz njegove prve sezone na Stamford Bridžu.

Nije uopšte ni za porediti Džeksona sa Drogbom, ali će spoznaja da je napravio ovako nešto verovatno dobro doći napadaču iz Senegala pogotovo jer je cele sezone osporavan zbog manjka kontinuiteta u golgeterskom učinku. Ono što je takođe posebno zanimljivo jeste da Džekson nijedan pogodak nije postigao sa bele tačke.

Druga je priča Kol Palmer. Engleski fudbaler je bez ikakve sumnje najveće iznenađenje Premijer lige i neko ko pored trofeja za najboljeg mladog fudbalera Premijer lige treba da se nađe u ozbiljnom miksu i za igrača godine u takmičenju. Palmer nastavlja da briljira, danas nije postigao gol ali je prelepom asistencijom proigrao 'atletičara' Mudrika u 8. minutu i tako stigao do impozantnog učinka od 26 golova i 14 asistencija u svim takmičenjima, od čega je imao 21 pogodak i 10 završnih dodavanja. Time je postao prvi fudbaler u istoriji Čelsija koji je u svojoj debitantskoj sezoni imao bar po deset postignutih i nameštenih ligaških golova! Da nema njega, Čelsi bi verovatno bio pred zonom ispadanja i klub pod hitno mora da mu koriguje primanja kako ga ne bi izgubila zbog interesovanja najmoćnijih klubova Evrope. To Čelsi u ovom trenutku, gledajući rezultate, definitivno nije...

Plavcima ostaje da igraju i nadaju se šestom mestu koje bi došlo kao džekpot posle sezone kakvu su imali, sa previše oscilacija i prosutih bodova. Naš Đorđe Petrović je i pored dva primljena gola imao vrlo dobru utakmicu, sa nekoliko dobrih intervencija. Doduše, Notingem Forest je imao dve fantastične prilike koje nije iskoristio. Prvo kada je Kris Vud kada je sa dva metra promašio ceo gol, zatim Hadson Odoi kada je pogodio prečku.

Videla se kod odbeglog sina londonskog kluba posebna želja da uradi nešto čime bi 'naškodio' svom bivšem timu, a potvrdilo se kada je proslavio gol za 2:2. Verovatno niko neće da mu zameri od gledalaca sa strane, posebno zbog svega što je preživeo dok je bio u Čelsiju kao talentovani klinac.

No, Čelsi je izašao kao pobednik i to se jedino pamti.

PREMIJER LIGA - 36. KOLO

Subota

Fulam - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Gvardiol 13, 71, Foden 59, Alvarez 97/

Bornmut - Brentford 1:2 (0:0)

/Solanki 90 - Embuemo 87, Visa 90+5/

Everton - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Dukure 31/

Njukasl - Brajton 1:1 (1:1)

/Longstaf 45+5 - Veltman 18/

Totenhem - Barnli 2:1 (1:1)

/Poro 32, Van de Ven 82 - Brun Larsen 25/

Vest Hem - Luton 3:1 (0:1)

/Vord Prauz 54, Souček 65, Erti 77 - Lokonga 6/

Vulverhempton - Kristal Palas 1:3 (0:2)

/Kunja 67 - Olise 26, Mateta 28, Eze 73/

Notingem Forest - Čelsi 2:3 (1:1)

/Boli 16, Hadson Odoi 76 – Mudrik 8, Sterling 80, Džekson 82/

Nedelja

17.30: (7,50) Mančester Junajted (4,60) Arsenal (1,42)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Aston Vila (3,90) Liverpul (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiNotingem ForestNikolas DžeksonKol PalmerRahim SterlingKalum Hadson Odoi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara