(©Reuters)
(©Reuters)

Bugarin kao Bernardo Silva na Bernabeuu! Lids u velikom stilu do Vemblija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 22:58

Norič razbijen u paramparčad na Eland roudu – 4:0

Lester i Ipsvič opet su deo Premijer lige, a krupan korak ka povratku u elitni rang engleskog fudbala napravio je – Lids! Sve što na Kerou roudu u prvom meču polufinala plej-ofa nije uspeo, jeste na svom Eland roudu.

Napravili su navijači zapaljivu atmosferu, a imali su i šta da vide. Pucalo je sa svih strana! Norič nije znao šta ga je snašlo. Razbijen je u paramparčad u revanšu, klub iz Jorkšira je u velikom stilu stigao do Vemblija i velikog finala, a put ka njemu trasirao mu je Bugarin pogotkom a la Bernardo Silva na Santjago Bernabeuu u polufinalu Lige šampiona – 4:0 (3:0).

Izabrane vesti

Po Mančester Siti se polufinalni dvomeč nije dobro završio, ali po Lester – jeste. Bernardo Silva je u kraljevskom domu prodao foru Andriju Lunjinu. Uhvatio je ukrajinskog golmana na spavanju, ekspresno izvep slobodan udarac i spakovao loptu u bliži ugao.

Nešto slično, na daleko nižem nivou, uradio je Ilija Gruev. Skenirao je situaciju, video da se živi zid raspao, da škotski golman Angus Gan drema i ‘zapalio’ je Eland roud. Kompletan plan Noriča pao je u vodu za sedam minuta, a Lids je dobio krila.

Sve se otvorilo klubu iz Jorkšira i – znao je to da iskoristi. Napadao je u talasima domaćin, zaključao loptu – imao preko 60 odsto poseda u prvom poluvremenu – do odlaska na odmor uputio čak deset udaraca i rešio pitanje prolaska u finale. Jer, tri su završila u mreži.

Džeol Pirou i Žoržinjo Ruter bacili su na kolena Norič. Bio je bespomoćan na Eland roudu. Tek jedan udarac u okvir gola je uputio, čestitu šansu nije napravio u drugom poluvremenu, a pogodak mu je bio neophodan. Umesto da postigne makar jedan i bar malo zakuva – primio je novi.

Za poker je bio zaslužan čovek koji je ove sezone ostvario dabl-dabl. Krisensio Samervil je do večeras upisao deset asistencija i čak 20 golova! Nije moglo da prođe bez njegovog novog. Našao se Holanđanin gde treba i zapečatio sudbinu Noriču.

Ostaje tu gde je – u Čempionšipu. Na Vembli ide Lids, pratiće ga armija navijača, a sutra će saznati i ko mu je suparnik. Prvi meč između Sautemptona i Vest Bromvič Albiona završen je bez pogodaka.

ČEMPIONŠIP – PLEJ-OF (REVANŠI)

Četvrtak

Lids – Norič 4:0 (3:0), prva utakmica: 0:0

/Gruev 7, Pirou 20, Ruter 40, Samervil 68/

Petak

21.00: (1,85) Sautempton (3,60) VBA (4,80), prva utakmica: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipČempionšip plej-ofLidsNorič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara