FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Bombonjera ostala u šoku, ispuštena pobeda vredna osmine finala Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 04:12

Boka Juniors imala sve u svojim rukama protiv Fortaleze, ali je sve prokockala u poslednjim trenucima meča – 1:1

Kada god je potreban, Edinson Kavani je tu da svojim golom povuče Boku Juniors ka željenom rezultatu, pa je subjektivan osećaj da je postigao sve najvažnije golove za sastav Dijega Martineza u ovoj sezoni. Ovaj večerašnji, protiv Fortaleze, mogao je da bude ključan za plasman u osminu finala Kopa Sudamerikane, ali ipak nije slomio otpor brazilskog kluba. Sastav Huan Pabla Vojvode podigrao se u samoj završnici meča i golom Kervina Andradea stigao do velikog boda – 1:1 (0:0).

Ono što je najvažnije za brazilski tim, jeste da je Fortaleza zadržala prvo mesto grupe D i praktično osigurala prolazak u nokaut fazu takmičenja, s obzirom na to da ima mnogo bolju gol-razliku u odnosnu na Nasional Potosi. Boka je ostala na drugoj poziciji i još uvek ima sve u svojim rukama. U poslednjem kolu Martinezov tim će igrati meč odluke, upravo protiv Bolivijaca, a za nokaut fazu joj je dovoljan i bod. Fortalezi će za osminu finala takođe biti dovoljan bod protiv slabašnog Sportivo Trinidensea kod kuće.

Izabrane vesti

Boka je šokantan gol primila na apsolutno nedopustiv način – iz kontranapada, nakon svog kornera. Domaći ne samo da su loše branzili taj ofanzivan prekid, nego su dozvolili da im se u završnici protivničke akcije dvojica igrača Fortaleze nađu sami pred golom bespomoćnog Serhija Romera. Andrade se dobro snašao i na asistenciju Mozesa postavio konačan rezultat utakmice.

Fortaleza nije imala mnogo ozbiljnih šansi na ovom meču, a i ova prilika se desila zahvaljujući velikoj nepažnji domaćih igrača. Delovalo je da je Boka vrlo dobro osigurala trijumf i da drži situaciju pod svojom kontrolom, ali nije bilo tako.

Ovaj trenutak je Kavaniju nepravedno poništio ulogu heroja utakmice. Urugvajac je došao do 11. pogotka u sezoni na 16. utakmici. Sjajno je reagovao u 55. minutu utakmice, kada se sjajnom kretnjom oslobodio svojih čuvara, uvukao im se iza leđa i iskoristio pravovremeno dodavanje nesebičnog Lautara Blanka. Domaćin ne samo da je imao utakmicu pod kontrolom, već je u nekoliko navrata mogao i da razreši pitanje pobednika, posle čega je usledila kazna za promašaje.

KOPA SUDAMERIKANA, GRUPA D, 5. KOLO:

Nasional Potosi – Sportivo Trinidense 2:1 (0:1)

/Galindo 68, Alvarez 90+2 – Pereira 29/

Boka Juniors – Fortaleza 1:1 (0:0)

/Kavani 55 – Andrade 90/



tagovi

Kopa SudamerikanaEdinson KavaniBoka juniorsFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara