Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Šangaj Port u impresivnoj formi, Al Ahli brani treće mesto, Nagoja nestabilna

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 10:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Sagan Tosu je pobedio u dva meča zaredom i uspeo da napusti zonu ispadanja japanske Džej lige. Sada je tim na 17. mestu na tabeli sa 14 bodova. Uzeo je maksimalnih šest poena u obračunima sa Ivatom (3:0) i Kavasakijem (5:2). Nagoja sebi redovno postavlja visoke ciljeve i ova sezona nije izuzetak. Istina, do sada nije bilo moguće u potpunosti ispuniti očekivanja i prognoze. Sa 22 boda ekipa zauzima sedmo mesto na tabeli. Nagoja se ne razlikuje po stabilnosti u poslednjih pet kola jer je zabeležila dve pobede, a u tri meča je izgubila.

KIMČHON - ČEDŽU JUNAJTED, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Kimčhon se prošle sezone vratio u K Ligu-1 i zadržao se u glavnoj fudbalskoj diviziji. Posle 12 kola ekipa je zabeležila 22 boda sa kojima je na trećem mestu. Već sedam mečeva zaredom Kičhon nije izgubio – tri pobede i četiri remija. U poslednja tri prvenstvena meča je igrao nerešeno, u poslednjem okršaju sa Ulsanom u gostima 2:2. Čedžu Junajted nije imao mnogo uspeha u šampionatu od početka sezone. Klub je u 12 kola osvojio samo 14 bodova, sa kojima se nalazi na devetom mestu na tabeli. Posle serije poraza, Junajted je bio neporažen u poslednja dva meča - pobeda nad Daeguom (1:0) i remi 1:1 sa Pohang Stilersima.

ĐINDAO VEST KOUST - ŠANGAJ PORT, 13.35

(Fudbal, Kina 1)

Đindao Vest Koust nema dovoljno jak sastav po standardima Superlige Kine i postavlja sebi zadatak, pre svega, da održi status elitnog toma. Za sada sve ide dobro za tim, koji se nalazi u sredini tabele sa 12 bodova. U poslednja tri kola Đindao nije pretrpeo nijedan poraz - dva remija i pobeda. U poslednjem meču savladao je jednog od autsajdera, Šendžen, na gostovanju rezultatom 2:1. Šangaj Port se bori za prvo mesto u Superligi i potvrđuje status jednog od glavnih favorita za titulu. Sa 24 boda tim je trećeplasiran, ali zaostaje šest bodova za vodećim Šangaj Šenhuom, dok je rival odigrao dva meča više. Gosti su trenutno u impresivnoj formi i pobedili su u prethodna tri meča ukupnim skorom 16:2.

AL AHLI - ABHA, 20.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Kako se sezona u saudijskoj ligi bliži kraju, Al Ahli sedi na trećem mestu pred susret sa Abhom, koja se nalazi na mestima za ispadanje. Al Ahli je na trećem mestu sa 58 bodova, postigao je 61 gol i primio 34. Ahli je pobedio u poslednjem meču lige sa 2:1 protiv Al Šababa. Abha je odigrala nerešeno 0:0 protiv Damaka u svom poslednjem ligaškom meču, i nalazi se napretposlednjem 17. mestu sa 29 bodova. Abha je samo bod van sigurne zone sa tri preostala meča.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara