Navijači Boltona (©Reuters)
Navijači Boltona (©Reuters)

Đani Ćurčić, Džej Džej Okoča, Anelka – da se vrate dani slavne prošlosti

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 13:13

Engleska 3, plej-of: Bolton na Vembliju danas (17.15, Arena Sport 5) protiv Oksford Junajteda igra za ulazak u Čempionšip

Vembli, to čudesno zdanje u Londonu, biće domaćin meča Lige šampiona, Real Madrid – Borusija Dortmund, ali pre toga će na njemu da se odvijaju bitke za ulazak u viši rang u engleskom fudbalu. U finalu plej-ofa Čempionšipa snage će da odmore Lids i Sautempton, dok će danas (17.15, Arena Sport 5) Bolton i Oksford Junajted da biju ljutu borbu za promociju u najjaču drugu ligu na svetu. Portsmut i Derbi se se već vratili u Čempionšip kao dve najbolje ekipe u ligaškom delu sezone u Ligi 1.

Bolton je mnogo poznatiji klub od Oksforda, igrao je krajem prošlog i početkom ovo veka i u elitnom rangu. Za ovaj klub iz grada u blizini Mančestera verovatno najbolje partije u karijeri, pre odlaska u samodestrukciju, pružio je nestašni dečko srpskog fudbala Saša Đani Ćurčić. U drugom delu karijere umeće i “forice” prodavao je Englezima i nigerijski mađioničar Džej Dežj Okoča, a pre dolaska u Čelsi, dve godine, od 2006. do 2008, dres ovog kluba nosio je Francuz Nikolas Anelka.

Izabrane vesti

Posle tmurnih godina, muke s finansijama, pre dve godine je Bolton stao na noge, uspeo da se konsoliduje i sada je na 90 ili 120 minuta do Čempionšipa. Nekada je Boton bio poznat po brendu sportske opreme Reebok. Dok su igrali u Premijer ligi logo i natpis ovog brenda nastalom u ovom gradu u Lenkeširu krasio je dresove Vonderersa. Kada je ovaj brend bio u problemu, počeo je i sunovrat kluba koji je boravio čak i u četvrtom rangu.

17.15: (2,00) Bolton (3,45) Oksford (3,80)

Poslednjih sezona je stabilan trećeligaš, uvek u vrhu. Prošle godine je takođe bio u plej-ofu, ali nije uspeo da se dokopa najjače druge lige na svetu, gde je otišao Šefild Venzdej, a pre toga su novi članovi elite postali Plimut i Ipsvič, sada premijerligaši.

Bolton je u polufinalu plej-ofa Lige 1 bio bolji od još jednog tradicionalnog kluba u Engleskoj, Barnslija. Posle pobede u Jorkširu sa 3:1, na svom terenu je poražen sa 3:2, pa je za gol otišao na Vembli. Usledila je burna proslava, ali tek sada dolazi meč godine. Oksford je eliminisao favorizovani Piterboro. Posle trijumfa na svom terenu sa 1:0 u revanšu je bilo 1:1.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU BOLTONA PROTIV OKSFORDA.

U ligaškom delu sezone Bolton je bio uspešniji od Oksforda, slavio je sa 5:0 pred svojim navijačima, dok je u Oksfordu bilo bez golova. Kontinuitet na klupi daje rezultate. Mladi stručnjak Jan Evet je skoro četiiri godine na klupi Boltona. Najbolji strelac tima je Dion Čarls sa 14 golova, četiri više od Viktora Adebojeja. Najboji paker tima sa 12 asistencija je Džoš Šihen.

Oksford predvodi s klupe 39-godišnji Englez Des Bakingem. Velšanin Mark Heris sa 15 pogodaka je najefikasniji, dok je tri manje delo Kamerona Brenegena.

Ako posle 90 minuta ne bude pobednika, igraće se produžeci i eventualno penali.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ENGLESKA 3 – FINALE PLEJ-OFA (NEUTRALNI TEREN – VEMBLI)

Subota

17.15: (2,00) Bolton (3,45) Oksford (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3BoltonOksford SitiOksford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara