Samir Nurković u dresu Kajzer Čifsa (©AFP)
Samir Nurković u dresu Kajzer Čifsa (©AFP)

AFRIKA: TS Galaksi ima čistinu ka Kupu konfederacije, potrebno je samo da Nurković proradi

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 08:26

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

KEJP TAUN SITI – TS GALAKSI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Izabrane vesti

Do kraja prvenstva su TS Galaksiju, timu za koji igra srpski napadač Samir Nurković, ostale još četiri utakmice. Ukloliko bude popravio formu i rezultate gledaćemo ga sledeće sezone u kvalifikacijama za Kup konfederacije, drugo po kvalitetu klupsko takmičenje na Crnom kontinentu. Trenutno je šesti na tabeli, ima bod manje od Supersporta, odnosno tri od Sekukukunea, ali obe ekipe su odigrale po dve utakmice više. TS Galaksi nije pobedio na poslednja tri meča (dva remija i poraz), što se pogodilo sa postom nekadašnjeg omladinca Partizana, koji je i dalje najbolji strelac ekipe sa osam pogodaka. Za to vreme Kejp Taun Sitiju samo pobeda odgovara ako želi da zaigra na međunarodnoj sceni, pošto ima bod manje od TS Galaksija i odigran meč više. Iza sebe je ostavio neverovatnu seriju od 10 prvenstvenih, a ukupno 11 takmičarskih utakmica bez pobede, prekinuo ju je u prošlom kolu trijumfom nad Svalousom (2:0). U prvoj polusezoni su TS Galaski i Kejp Taun Siti odigrali 0:0.


AMAZULU – KAJZER ČIFS, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kajzer Čifs i dalje važi za velikana južnoafričkog fudbala, pre tri godine, dok je imao Nurkovića u svojim redovima igrao je finale Lige šampiona. Međutim, odavno nije osvojio nijedan trofej, a ove sezone nije bio čak ni konkurentan u borbi za Kup konfederacije. Tek je deveti na tabeli, ima osam bodova manje od Sekukunea (i meč manje), tako da već s nestrpljenjem u Johanesburgu čekaju kraj sezone. Očekuju se brojne promene u klubu tokom leta, doći će i novi trener. Do tada ima Kajzer da odigra još tri meča, počev od ovog sa Amazuluom. Domaćin je 12. na tabeli, ima pet bodova više od 15-plasiranog Ričards Beja uz odigran meč manje i potrebna mu je još jedna pobeda ili još jedan kiks tog tima da i matematički osigura opstanak. Amazulu je u prvenstvu izgubio od Čifsa u avgustu sa 3:0, ali ih je zato u oktobru savladao u Liga kupu sa 1:0. Kasnije ga je u polufinalu eliminisao TS Galaksi, a pobednički gol u 93. minutu je postigao upravo Nurković, koji je tako osvetio svoj bivši klub.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

AfrikaJužna Afrika 1Samir Nurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara